Home » Tastatur » Logitech G413 Carbon [TEST]: Godt spiltastatur med få udgange
Logitech G413 Carbon [TEST]: Godt spiltastatur med få udgange

Logitech G413 Carbon [TEST]: Godt spiltastatur med få udgange

Share

Logitechs fuldmekaniske G413 Carbon er minimalistisk og anderledes. Det er ikke uproblematisk, men alligevel et af de allerbedste i prisklassen

RGB-belysning og makro-taster synes at være alt det, spiltastaturer handler om i dag, men det er også med til at presse prisen i vejret. Det synes derfor logisk, at Logitech skærer genvej med et tastatur, som har et enkelt design og færre gimmicks.

Logitech G413 er et mekanisk spiltastatur i karbon- eller sølvfarvet version uden de vanlige medie- og makrotaster og bruger-bestemt baggrundbelysning. I stedet får du rammeløst design og et komplet sæt af Logitechs egne Romer-G-switche.

Tastaturet ser måske lidt nøgent ud sammenlignet med andre tastaturer til spil. Der mangler også plastikhinden, hvorigennem man normalt ser tastaturets underliggende bundplade i al dens herlighed. Karbon-versionen er knaldsort som kul og med rød baggrundsbelysning, mens Silver har et lysere stålpanel og hvid baggrundsbelysning. Trods det skrabede ydre mangler G413 hverken stabilitet eller fleksibilitet, og det måler kun en centimeter i højden.

Se også:  Logitech Scribe og Logitech Rally Bar [TEST]: Hold dine videokonferencer på et højere teknisk niveau
Responsivt og lydløst

Du slipper for membrantaster eller Cherry MX-switche som tidligere i Logitechs budgettastaturer. De mekanisk Romer-G-switche er yderst responsive og forholdsvis lydløse. Der et stærkt taktilt bump, når du trykker switchens 2,5 mm i bund.

På trods af lang manøvreringsafstand tasterne imellem, er G413 hurtig, når det gælder. Det skyldes, at Logitech har gjort responstider til en videnskab. Tastaturets Romer-G-switche bør også holde et stykke tid, da de er klassificeret til 70 millioner tryk.

Med i æsken er også 12 facetterede taster, som du kan bruge til udskifte tasterne ”W”, ”A”, ”S”, ”D”, de første fem numeriske taster, plus et par andre. De er brugbare til at udskille specifikke spiltaster fra resten af tastaturet.

Der er imidlertid ulemper ved Logitechs minimalistiske tilgang. I modsætning til alle Logitechs andre tastaturer har G413 ingen dedikerede medieafspilningsknapper. Selvfølgelig kan du trykke på funktionsknapperne for at skifte mellem genveje knyttet til F-tasterne, men det virker underligt, når de er tilgængelige på billigere Logitech-spiltastaturer.

Se også:  Logitech G915 wireless [TEST]: Gennemført og flot gamingtastatur

Tilsvarende er det også en mærkværdig begrænsning, at USB-porten, som kan bruges til blandt andet tilslutning af mus og opladning af smartphone eller tablet, kun er 2.0. Det begrænser effektiviteten ved synkronisering eller overførsel af data mellem enheder.

Logitech G413 understøtter dog en del trådløse eksterne enheder som for eksempel den trådløse spilmus Logitech G900 Chaos Spectrum. Endnu mere nyttig er kabelbanen i bunden af tastaturet, som du kan bruge til at lede et hovedtelefonkabel igennem, så det er gemt af vejen. Derudover indeholder G413 også en ”u-formet” kanal til en kablet spilmus. Det mindsker risikoen for, at du ved et uheld afbryder forbindelsen midt i kampens hede.

Logitech G413 Carbon
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Systemkrav: Windows 7/8/10
Switch-type: Romer-G Mechanical
Holdbarhed: 70 millioner tastetryk
USB-porte (indbyggede): 1x USB 2.0
Dimensioner: 445 x 34 x 132 mm
Vægt (uden kabel): 1105 g
Pris: 790 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gaming tastatur
Gaming-tilbehør
Logitech

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S