Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Logitech Brio 4K Stream Edition: Kongen koster kassen

4K-opløsning, strålende farver og ikke mindst lyd i studiekvalitet. Det er testens dyreste kamera, men så sandelig også det bedste.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Som navnet fortæller, er Logitech Brio 4K Stream Edition optimeret til streaming, men det er ikke kun podcastere, influencere og andet godtfolk, der er vilde med dette kamera. Siden verden blev corona-nedlukket, har Brio 4K været i næsten permanent restordre. Mens dette skrives, kan kameraet findes i 24 butikker på tjenesten PriceRunner, men kun fem forhandlere har det på lager – og flere forlanger mere end producentens vejledende pris.

Ligesom det 800 kroner billigere Logitech StreamCam med FHD-opløsning i sidste års test har Brio en suveræn byggekvalitet, og nu er det tillidsvækkende kabel gjort aftageligt med et USB-C-stik, som ikke kan vendes forkert, på kamerasiden.

Den kombinerede fod/skærmholder er bundsolid, og hvis man foretrækker at bruge et rigtigt stativ, sidder den matchende ¼”-gevindbøsning i selve kameraet.

Testens skarpeste billede

Ægte 4K-opløsning er kun begyndelsen på den lange udstyrsliste. HDR (High Dynamic Range) kan gøre optagelser i svagt lys mere realistiske, og ved 1080p-optagelser kan frekvensen sættes til 60 delbilleder i sekundet, så bevægelser bliver helt naturlige.

Gengivelsen af vores testkort taler for sig selv. Under videokonferencer, hvor deltagerne vises på samme skærm, udskiller Brio sig markant fra de andres almindelige webkameraer.

Det brede synsfelt på op til 65 grader får mere med på billedet, end vi nogle gange har lyst til at vise, og så er det godt, at Brios AI-baggrundsneutralisering kan erstatte kontorets rod med en mindre afslørende baggrund.

Hos os virker lyden fra Brio-kameraet, som om den optages i et speakstudie i DR-Byen: meget tør, klar og ren på baggrund af en nærmest larmende stilhed. Det forvirrer heller ikke elektronikken, at man bevæger hovedet eller vipper frem og tilbage på stolen. Lyden forbliver klar og kommunikerer perfekt.


I farver og skarphed er BRIO-webkameraet tæt på at overgå vores reference. I fuld vidvinkelindstilling er der en smule uundgåelig ”nålepudeforvrængning” – krumme linjer langs billedets kanter.