Home » Mus » Logi Bolt [TEST]: Ny standard skal gøre det trådløse tastatur mere stabilt
Logi Bolt [TEST]: Ny standard skal gøre det trådløse tastatur mere stabilt

Logi Bolt [TEST]: Ny standard skal gøre det trådløse tastatur mere stabilt

Share

Logitech har udviklet en ny standard for trådløs tilslutning af tastaturer og mus, som skal blive hurtigere, sikrere og mere robuste i udfordrende miljøer. AOD har testet fire af de nye Logi Bolt-produkter

Hvis vi ser bort fra gaming-miljøet, hvor der stilles helt særlige krav, er tastaturer og mus med ledning blevet en uddøende race. Med trådløs teknologi bliver der mindre rod på arbejdsbordet, og i øvrigt er de nødvendige USB-porte ofte en mangelvare – især på laptops og i endnu højere grad tablets.

Bagsiden af den trådløse medalje er den sædvanlige ved radiobølger: De kan aflyttes, hvis de ikke er effektivt krypteret, og de kan svigte, når de skal fungere i omgivelser, hvor der også er mulighed for interferens og andre forstyrrelser fra telefoner, Wi-Fi, Bluetooth og andre brugeres inputenheder.

Udfordringerne er selvfølgelig størst i storrumskontorer, men også i denne skribents enkeltpersonskontor har det ikke altid været nemt at skabe stabile kontakter mellem trådløse inputenheder og deres tilhørende USB-dongler.

Se også:  Logitech MX Keys Mini [TEST]: Førsteklasses tastatur i mini-format

Bluetooth er grundlæggende den teknologi, som bruges til trådløse inputenheder. Denne løsning er billig, enormt udbredt og pålidelig i støjfyldte miljøer. Mange kender kun Bluetooth som en ubeskyttet forbindelse, hvor der enten er fri adgang, eller adgangskoden hedder noget så udfordrende som ”0000” eller ”1234”.

Men Bluetooth har faktisk flere niveauer af indbygget sikkerhed, og Logitech har baseret Bolt-standarden på Bluetooth Low Energy i form af sikkerhedstilstand 1, niveau 4, der også er kendt som Secure Connection Only og overholder kravene i de amerikanske FIPS (Federal Information Processing Standards.

Logitech MX Keys for Business

Det betyder, at Logi Bolt sørger for sikkerheden via kryptering, hvor niveau 4 anvender – spænd sikkerhedsbæltet! – Authenticated LE Secure Connections (LESC), mere specifikt Elliptic Curve Diffie-hellman P-256 (ECDH) og AES-CCM-kryptering.

Nu på dansk: Et Logi Bolt-trådløst produkt og dets Logi Bolt-modtager (USB-dongle) kan kun kommunikere med hinanden. Man kan altså ikke tage kontrol over en andens computer ved at sidde i nærheden af den og blot bruge sin egen tastatur/mus-kombination, som man kan over en pivåben Bluetooth-forbindelse.

Se også:  Logitech Zone Wired [TEST]: Headset til Teams-møder

Logitech har også gjort noget ved rækkevidden og lover, at en Bolt-enhed kan bruges over en afstand på op til 10 meter fra donglen. Firmaet forklarer, at de dels har skruet op for sendestyrken på donglen til strømklasse 2 og dels har udviklet en algoritme, der forbedrer egenskaberne i støjfyldte omgivelser.

Så meget plads har vi ikke at boltre os på i dette kontor, men vi kan bekræfte, at den nye trackball Ergo M575 for Business med lethed kan styre markøren på 6 meters afstand. Vi har da heller ikke oplevet skyggen af signalsvigt på nogen position i vores kontor på 4,0 x 4,5 meter.

TAGS
Logitech
trådløs mus
trådløst tastatur

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S