Danskere lever videre på de sociale medier efter deres død

Danskere lever videre på de sociale medier efter deres død

Share

Selvom næsten halvdelen ikke ønsker det, lever danskerne videre på de sociale medier, efter deres død. Det viser en ny undersøgelse fra Landsforeningen Liv&Død.

Den nye undersøgelse viser samtidig at 3 ud af 4 danskere ikke har en strategi for at sikre deres digitale arv og ikke har taget stilling til at dele adgang til profiler/konti på sociale medier med de nærmeste.

Dermed kan det være svært at få lukket en konto, når en pårørende dør. Direktør for Landsforeningen Liv&Død Mogens Balling, mener at danskerne bør tage stilling til deres ”digitale arv”, da det kan sætte efterladte i mange svære situationer, når afdøde lever videre på de sociale medier.

Se også:  Guide: Lav en Twitter Bot på Raspberry Pi

Landsforeningen Liv&Død har i samarbejde med Epinion lavet Danmarks første og eneste repræsentative undersøgelse om digital arv. Den belyser danskernes forhold og kendskab til digital arv.

Trine Juul Axelsen har haft problemet med digital arv tæt inde på livet, da hun for 1½ år siden mistede sin søster til kræft.

”Min søster døde for halvandet år siden. Selvom hun havde været syg længe, kom det meget pludseligt. Fra vi fik at vide, at der ikke var mere at gøre, gik der 5 dage. Så står man der uden at have fået svar på det hele og har alt for mange spørgsmål.”

Del denne