Home » Styresystem » Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle
Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

Share

Linux i Windows

Er du Linux-fan? Så glem Windows 11. Den seneste version af Windows Subsystem for Linux er sagen i øjeblikket

Er du en del af Windows Insiders Program (det lyder lidt urovækkende)? Og har du installeret en endnu mere urovækkende Preview Build af Windows 10 (i hvert fald build nr. 20262)? Så er det nemt at køre Linux som del af WSL 2.0: Åbn blot en Windows-kommandoprompt med administratorprivilegier, og kør wsl –install . Det virker også med Preview Builds af Windows 11. Efter et par klik og en genstart er du oppe at køre.

Faktisk er en GUI App Support-download temmelig stor, og tiden er derfor nok inde til at lave en kop kaffe. Når du har gjort det, burde WSL, Microsofts Virtual Machine Platform, Linux Kernel og Ubuntu alle være blevet downloadet.

Tiden er inde til at opgradere Windows 11 ved at tilføje en Linux-kerne og noget Microsoft-magi.

Der er andre distroer til rådighed, og man kan for eksempel specificere wsl –install -d Fedora for at installere Fedora i stedet – eller oveni, hvis du allerede har WSL Ubuntu installeret. Brugere af ikke-Preview Builds kan enten tilslutte sig Insiders Program og opgradere til en, eller de kan følge de manuelle installa-tionstrin herunder.

Se også:  Sådan styrer du selv sideskift i Word – se forklaringen i seks trin

Begynd med at starte en administrator-styret Power-Shell. Eftersom kommandolinjen også kan være grim ved Windows, skriver du denne besværgelse:

dism.exe /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Windows-Subsystem-Linux/all /norestart

Dette installerer WSL 1, og nu vil du måske genstarte og lege med det. Du kan også fortsætte for at få den seneste udgave. Hvis du ikke kører Build 18362 (find ud af det ved at køre winver.exe) eller højere (eller 19041 eller højere for ARM64), skal du overtale Windows Update Assistant til at få dig derhen. For at aktivere WSL 2 skal vi først aktivere Virtual Machine Platform, og det kræver, at man skriver denne linje ved en administrator-PowerShell:

Se også:  Hackerne har fået øje på Linux – trussel mod virksomheder i skyen

dism.exe /online /enable-feature /featurename:
VirtualMachinePlatform /all /norestart

Efter endnu en genstart er du i gang med subsystemets efterfølger. Du skal anskaffe Microsofts seneste frankenkernel ved at downloade og køre pakken hos https://wslstorestorage.blob.core.windows.net/wslblob/wsl_update_x64.msi. Der er en separat pakke til ARM-enheder, og hvis det vedrører dig, skal du skifte x64 ud med arm64 i det forrige link. Før vi begynder at installere Linux, skal vi sætte WSL 2 som standardversionen fra PowerShell, og det er nemt nok:

wsl –set-default-version 2

Tag derefter over til Microsoft Store (https://aka.ms/wslstore), og installer en distribution. De genkendelige versioner er alle gratis, men hvis du føler dig stor i slaget, vil du måske prøve Microsoft Researchs WSL-tilpassede Pengwin-distro, der i øjeblikket bliver solgt til omkring halvdelen af dens faste pris på 20 dollar.

Nu kan du nærlæse log-data og prøve at se, hvad der gik galt med RDP.

TAGS
linux
Microsoft
styresystem
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S