Home » Styresystem » Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle
Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

Linux og Windows i smuk harmoni: Den nyvundne kærlighed er godt nyt for alle

Share

Gammelt nag er glemt, og tidligere grænser er opblødt. Vi går tæt på den relativt nyvundne harmoni mellem Microsoft og Linux – og ser på, hvad rutinerede Linux-tilbøjelige kan udnytte den til

I 2015 besluttede Microsoft, at firmaet elskede Linux så meget, at man oprettede et helt Windows Subsystem for Linux (WSL), der gjorde det muligt for Linux-programmer og udviklingsstakke at køre uden videre. Den officielle meddelelse omfattede endda en hjerte-emoji.

Hjerte eller ej – nogle så med skepsis på Microsofts hensigter, fordi de stadig havde mantraet “Embrace, Extend, Extinguish” (omfavn, udvid, tilintetgør) og Halloween-dokumenterne fra 1995 i frisk erindring. Men det lader til, at Microsoft snarere ønsker at imødekomme Linux-brugerne (måske især udviklerne) end at fremtvinge en masseflugt.

Se også:  Find sikkerhedshuller i Linux og Kubernetes – Google hæver findelønnen

En afløser, WSL 2.0, blev annonceret i 2019. Den byggede på en ægte Linux-kerne i stedet for på et Wine-lignende lag, som oversætter mellem Linux og Windows. Den indebar hurtigere ydelse, kvikkere filsystemer og større applikationskompatibilitet.

I april 2021 annoncerede man en ny funktion ved navn WSLg, der gjorde det muligt for grafikprogrammer at køre ubesværet på WSL. Man behøver hverken at vride en X-server på Windows eller at omdirigere PulseAudio – det fungerer endda med Wayland. Man kan ikke blot køre Bash på Ubuntu på Windows, men også Blender, Gimp og Krita.

Vi skal vise, hvordan man arrangerer det på Windows, hvordan det er en strålende måde at lære Linux på, og hvordan man kan lave skøre og vidunderlige sager. Endelig skal vi se på det, Linux har gjort for at slå bro til sit proprietære modstykke. Har du før knust filsystemer, netværk eller bootloadere, fungerer alt nu fint med mindre justeringer.

Se også:  Guide: Sådan gør du dine internet-ting sikre

1 2 3 4 5 6 7 8Næste

TAGS
linux
Microsoft
styresystem
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S