Home » Router » Linksys Velop MX5300 [TEST]: Linksys slår en sekser i Wi-Fi
Linksys Velop MX5300 [TEST]: Linksys slår en sekser i Wi-Fi

Linksys Velop MX5300 [TEST]: Linksys slår en sekser i Wi-Fi

Share

Efter en lidt langsom start i 2019 ser tingene ud til at falde på plads for den seneste Wi-Fi-standard. Nu slutter Linksys sig til Wi-Fi 6-familien, og det sker med en router, som også kan bygge bro til et mesh-system

Her på AOD fortsætter vi vores Wi-Fi 6-saga med begyndelsen på noget, som kan blive begyndelsen til den første mesh-løsning efter den nye standard.

Velop MX5300, som Linksys har døbt nyheden, kan passende kaldes en mesh-router. Ifølge firmaet kan MX5300 som router dække et boligareal på næsten 300 kvadratmeter, og skulle det være nødvendigt med mere eller bedre Wi-Fi-dækning, bygger man blot videre på systemet med flere såkaldte noder.

Ideelt vil det være at købe flere af de ikke helt billige MX5300-enheder. Men hvis man har nogle tidligere Velop-enheder stående, kan de også fungere sammen med den nye router. Dog naturligvis uden de særlige Wi-Fi 6-fordele.

Linksys MX5300 ligner ingen af de Wi-Fi 6-routere, vi tidligere har testet. Til gengæld viderefører den formsproget fra de originale og stadig aktuelle Velop-noder. MX5300 rager som en anden skyskraber blot markant op over sine forløbere. Det forekommer også nødvendigt, når der nu skal være plads til fem Ethernet-porte og en USB-A 3.0-port på bagpanelet samt 8 aktive Wi-Fi-antenner plus en Bluetooth-antenne inde i ”tårnet”.

Se også:  Ny switch til hurtige Wi-Fi 6-netværk og små virksomheder
Designlinjen fortsætter

Den elektroniske designlinje videreføres med teknologier, som skal være unikke for Linksys.

”Intelligent Mesh” er et eksempel på en pakke, der skal holde et Velop mesh-system bedre kørende end konkurrenternes løsninger. Det vil kort sagt sige, at enheden eller enhederne tilpasser sig omgivelserne med hensyn til dækning plus tildeling af frekvensbånd og kanaler. Hvis en node svigter, prøver de andre at tage over. Efter vores mening er det også vigtigt, at et komplet system har ét navn og tilgås med én adgangskode, samt at et gæstenetværk dækker hele hjemmet. Og den udfordring løser MX5300 i fin stil.

Flotte benchmarks

Som altid har vi testet performance ved at bruge appen Speedtest til at registrere vores internethastighed på fem forskellige steder i vores testmiljø og med forskellige klienter.

Se også:  Guide: Sådan får du det optimale hjemme-netværk

Til denne test af MX5300 har vi testet op mod fire klienter.

Tallene i tabellen afslører, at Wi-Fi 6 virkelig gør noget for de forskellige enheders ydelse.

Xperia 1-smartphonen og Asus-notebooken performer bedre end normalt, selv om de ”kun” kører Wi-Fi 5, men Galaxy Swift 3-telefonen, og Acer Swift 3-computeren sprinter simpelthen af sted.

Tabellen fortæller også, at til to etager à 80 kvm er en enkelt MX5300 rigeligt, men perfektionister vil med endnu en MX5300 som satellit kunne få et ekstra boost i stuen og på første sal.

Bare tanken om at opsætte et Wi-Fi – for ikke at sige et mesh-system – kan give mange alfa-hanner flakkende øjne og klamme hænder. Men med Linksys’ app og standardindstillinger er chancen for succes i top.

TAGS
linksys
router
velop
Wi-Fi 6

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S