Home » Hardware » Linksys MR8300 [TEST]: Økonomisk router med mesh-potentiale
Linksys MR8300 [TEST]: Økonomisk router med mesh-potentiale

Linksys MR8300 [TEST]: Økonomisk router med mesh-potentiale

Share

Hvis man vil udnytte flere af routerens avancerede indstillinger, glæder det nogle af os, at den kommer med noget så antikt som en cd med en manual med 36 sider til hvert af 36 sprog, inklusive dansk. For at undgå at bladre i hele manualen har vi kun gemt den engelske og danske version. Dette klares nemt ved at vælge ”Microsoft Print to PDF” som printer, angive de ønskede sideintervaller og klikke på  ”Udskriv”.

Vi har konstateret, at MR8300 performer pænt til prisen, men vi har haft kraftigere – og dyrere – routere gennem skærsilden i vores testmiljø. Resultaterne er glimrende på forholdsvis tæt hold i kontoret og køkkenet, men i tv-stuen og især på første sal kan det knibe med at streame UHD fra Netflix.

Fra router til mesh-system

Med de nævnte præstationer, som fremgår mere præcist af de sorte tal i tabellen med måleresultater, var vi spændte på, hvordan det ville gå med at bruge routeren til trådløs datafodring af de tre mesh-enheder i VLP0103-sættet. Opsætningen kan vanskeligt være enklere. Man finder ”Installer et nyt produkt” i appen, tapper på billedet af den enhed, som ligner satellitten, og følger anvisningerne på skærmen.

Internethastigheder målt fire steder i huset med tre forskellige smartphones. De sorte tal er målt med MR8300-routeren alene. De røde tal viser præstationerne med MR8300 plus tre Linksys AC1300 mesh-enheder strategisk placeret i vores testmiljø.

Det er vigtigt, at smartphonen hele tiden er tæt på enheden under installation. Man kan med fordel læne telefonen op ad satellitten og følge fremskridtene på afstand. Appen er siden sidste år blevet forbedret i den forstand, at den ikke længere skriver ”Det kan tage nogle minutter” i forbindelse med hvert led i processen, men kommer med mere konkrete tidsangivelser, typisk 6 minutter. Regn med mindst et kvarter til hver enhed, plus endnu et kvarter til hardwareopdatering, når det hele er på plads.

Se også:  Wi-Fi 6-hastighed til hjemmekontoret og små virksomheder

Vi valgte at placere to af satellitterne på vores sædvanlige mest-testpladser i tv-stuen og på første sal, henholdsvis. Den tredje satte vi i køkkenet, hvorfra den også burde kunne dække en del af haven. I alle tre tilfælde bekræftede appen, at placeringen var ”perfekt”, og vi fik samtlige indikatorer til at lyse blåt.

Hvad får man så ud af at forstærke MR8300-routeren med tre mesh-enheder? Resultaterne, der vises med rød skrift i tabellen, er ikke så entydige, som vi havde ventet.

Samsung Galaxy S10, der ellers har taget kegler som den hurtigste klient i andre af vores routertest, bliver gennemgående langsommere (!) i det komplette router/mesh-system. Til gengæld ser det ud til, at den ellers ret langsomme Huawei Honor 10 får en sjat trylledrik, når vi måler i tv-stuen og på første sal. Noget tilsvarende oplever vi med Sony Xperia XZ3, men dog i knap så høj grad.

Se også:  Netgear Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris

Den største forbedring fremgår ikke af tabellen, men den udendørs dækning er blevet mærkbart forbedret i gårdhaven ud for køkken/alrummet. Her har Wi-Fi-signalet været nærmest ubrugeligt med tre enheder inde i huset, men nu giver den fjerde enhed i køkkenet så meget signal, at vi helt problemfrit kan streame musik til vores trådløse højttalere. Om naboerne så også anser dette for et plus, har vi ikke testet…

Linksys MR8300
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
  • Samlet

Dommen

»Linksys MR8300 adskiller sig fra det store flertal af markedets økonomiklasse-routere ved en mulighed for at fungere som front-end i et mesh-system med nærmest ubegrænset udvidelsespotentiale. Det er ret nemt at få total Wi-Fi-dækning i selv et meget stort hjem ved at tilføje en eller flere af Linksys’ egne Velop mesh-enheder, som fås i to størrelser og er lette at indpasse i de fleste boligmiljøer.«

Nøgletal:
Pris: 1199 kr.
Produkttype: Tri-band Wi-Fi-router med intelligent mesh-teknologi
Processor: 716 MHz quad core- processor
Hukommelse: 256 MB Flash, 512 MB ram
Båndbredde: Op til 2,2 Gbps (400 Mbps + 2 x 867 Mbps)
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 2 x 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 4 eksterne
Porte: 1 Gbps WAN; 4 x 1 Gbps LAN, USB 3.0
Fungerer med: Amazon Alexa, Google Assistent
Mål (B x H x D): 214 x 55 x 162 mm
Vægt: 608 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 5,5/7,0 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
linksys
Mesh
router
velop
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S