Home » Hardware » Linksys MR8300 [TEST]: Økonomisk router med mesh-potentiale
Linksys MR8300 [TEST]: Økonomisk router med mesh-potentiale

Linksys MR8300 [TEST]: Økonomisk router med mesh-potentiale

Share

Skal dit Wi-Fi-netværk være baseret på en enkelt router eller et antal små mesh-enheder? Du behøver ikke beslutte dig nu, for Linksys kan give dig det bedste fra begge verdener. Deres nye MR8300-router kan også fungere som det første led i et WHW (Whole Home Wi-Fi) mesh-system med firmaets Velop-enheder

Wi-Fi-dækning i hele hjemmet eller Whole Home Wi-Fi (WHW) bliver stadig vigtigere i vores opkoblede tidsalder. Det er ikke længere blot smartphone-brugere, som ikke kan forestille sig et liv uden en digital bredbåndsforbindelse. Masser af de smarte dimser, der forsøder vores hverdag, kan heller ikke fungere uden Wi-Fi, men her er stabilitet til gengæld vigtigere end båndbredde.

Som vi har prædiket utallige gange i Alt om DATA, er et mesh-system den nemmeste og billigste genvej til Wi-Fi-dækning helt ud i krogene i et smart hjem. Mesh-enheder er typisk designet til at stå fremme og nærmest pynte, så de kan placeres alle steder, der er brug for dem. På den anden side kan en traditionel router være en nødvendighed for gamere – plus de kablede hubs, som kræves til Philips Hue-belysning, Arlo-overvågningskameraer og adskillige andre, smarte produkter.

Se også:  Router eller mesh? [TEST]: Få hjælp til svaret her
Intelligent mesh-teknologi

MR8300 er Linksys’ første router med intelligent mesh-teknologi. Det vil sige, at den – nu eller senere – kan fungere som central enhed for et nærmest vilkårligt antal satellitter i et fuldt udbygget mesh-system til selv et meget stort hjem.

Af ydre er MR8300 en økonomi-router i typisk Linksys-design, som er fint i et teknikrum, men ikke pynter i ret mange stuer. Den tilhører AC2200-klassen, og dens tre frekvensbånd har en total, teoretisk kapacitet på op til 2,2 Gbps. Resten af udstyrslisten er hurtigt overskuet: 4 Gbit LAN-porte og en USB 3.0-terminal. Indikatorpanelet er reduceret til en enkelt, stor lysdiode, som lyser konstant blåt, når routeren er online, og alt er godt.

MR8300 alene

Alt om DATA har testet Linksys MR8300 som en fritstående router. Desuden har vi prøvet at udbygge routeren med de tre mesh-enheder i et Linksys Velop VLP0103-system, som vi testede for et år siden, for at se, hvordan sådan en totalløsning fungerer. MR8300-routeren skal – naturligvis – opsættes ved brug af en app, der lyder navnet ”Linksys”. Proceduren virker enkel med klare tekster på godt dansk. Hvis man kan styre sin utålmodighed og nøjes med at tappe én gang på skærmen, hver gang det er nødvendigt, kan man komme i mål på et kvarters tid. Omvendt kan routeren blive forvirret, hvis man tapper flere gange, fordi der tilsyneladende ikke sker noget.

Se også:  Den stille revolution af hjemmenetværket – Wi-Fi 6E

Appen åbner med en hovedmenu, som kaldes ”Dashboard” (instrumentbord) og giver adgang til et betydeligt antal indstillinger – mange flere end i et typisk mesh-system, men noget færre end i en hidsig gamingrouter. Vi er især glade for gæstenetværket og den indbyggede hastighedstest, som er rar at have, hvis noget driller. Vi målte 7 ms, 951 Mbps og 127 Mbps ved direkte opkobling til vores 1 Gbit YouSee-modem. Det fås ikke bedre.

Linksys MR8300
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
  • Samlet

Dommen

»Linksys MR8300 adskiller sig fra det store flertal af markedets økonomiklasse-routere ved en mulighed for at fungere som front-end i et mesh-system med nærmest ubegrænset udvidelsespotentiale. Det er ret nemt at få total Wi-Fi-dækning i selv et meget stort hjem ved at tilføje en eller flere af Linksys’ egne Velop mesh-enheder, som fås i to størrelser og er lette at indpasse i de fleste boligmiljøer.«

Nøgletal:
Pris: 1199 kr.
Produkttype: Tri-band Wi-Fi-router med intelligent mesh-teknologi
Processor: 716 MHz quad core- processor
Hukommelse: 256 MB Flash, 512 MB ram
Båndbredde: Op til 2,2 Gbps (400 Mbps + 2 x 867 Mbps)
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 2 x 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 4 eksterne
Porte: 1 Gbps WAN; 4 x 1 Gbps LAN, USB 3.0
Fungerer med: Amazon Alexa, Google Assistent
Mål (B x H x D): 214 x 55 x 162 mm
Vægt: 608 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 5,5/7,0 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
linksys
Mesh
router
velop
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S