Home » Router » Linksys EA9500 Max-Stream AC5400 [TEST]: Router med rigelig kapacitet
Linksys EA9500 Max-Stream AC5400 [TEST]: Router med rigelig kapacitet

Linksys EA9500 Max-Stream AC5400 [TEST]: Router med rigelig kapacitet

Share

Som den eneste router i denne test har Linksys’ topmodel ikke alene 8 antenner, men også 8 LAN-porte. Det gør den oplagt til hjem med mange kablede enheder.

Med en omskrivning af et fyndord om tillid versus kontrol, som skal være lanceret af Stalin, kan man om netværksprodukter fastslå, at trådløst er godt, men kabelforbundet er bedre. Om det skyldes vanetænkning eller begrænsninger i en populær microchip, ved vi ikke, men det er en kendsgerning, at med ganske få undtagelser har en dedikeret router fire LAN-porte, og det kan ofte være for lidt.

Her i huset er LAN-portene på både den aktuelle router og YouSee-modemet konstant i brug. En opgradering til EA9500 ville gøre det muligt at gemme det store modem af vejen, og det ville egentlig også være nødvendigt, for denne routers fodaftryk sluger en masse plads på grejhylden.

Se også:  Nu kan du få musikstreaming og stemmestyring i routeren
Enestående brugervenlighed

EA9500 kan virke afskrækkende på teknofober med sine 8 solide antenner, men bag det barske ydre gemmer sig en router, som er usædvanligt nem at tilslutte og få op at køre.

Når routeren sluttes til et eksisterende modem og eksterne enheder, starter konfigurationen helt automatisk, og hvis man er tilfreds med Linksys’ forindstillede netværksnavn og adgangskode, kan arbejdet klares på nogle minutter. Vores testeksemplar var oven i købet så frisk, at det ikke var nødvendigt med en firmware-opdatering.

Det siger noget om firmaets holdning, at ganske vist er den elektroniske manual på 726 sider, men de dækker 34 sprog, så der bliver blot 20 sider til hvert.

I modsætning til de andre testdeltagere har EA9500 et ultra-minimalistisk display, som hverken viser aktive frekvensbånd eller tilsluttede enheder. Nogle hvide striber viser status og lyser konstant, hvis alt er i orden, og nogle små blå indikatorer lyser, hvis der er kontakt til MU-MIMO-enheder. Det er det hele.

Se også:  Nu kommer måske verdens vildeste gaming-router med Wi-Fi 6

Men tag ikke fejl af EA9500. Den har alle de avancerede indstillingsmuligheder, nogen bruger kan ønske sig. Og skulle der være behov for bedre Wi-Fi-dækning af et større hus, kan Linksys tilbyde Seamless Roaming i forbindelse med Max-Stream extendere. Denne feature skal sikre et kontinuerligt signal, når man bevæger sig omkring i huset.

Testresultater

På korte og mellemlange distancer leverer Linksys EA9500 masser af båndbredde. På første sal kæmper HTC 10 fortvivlet for at fange et signal, og NOA H10le kan heller ikke streame krævende indhold.


Linksys
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Linksys Max-Stream EA9500 er en stærk MU-MIMO-router, som er meget brugervenlig ved både opsætning og drift. En unik feature er de 8 LAN-porte, som kan spare en switch – eller bringe et stort modem uden for synsvidde. Endnu en fordel er Seamless Roaming ved tilkøb af Max-Stream extendere.«

Nøgletal
Båndbredde: 5,3
(2,167+2,167+1,0) Gbps
Processor: 1,4 GHz Dual Core
Frekvensbånd: 2,4 GHz + 5 GHz (x2)
Antenner: 8 eksterne
Porte: 1 WAN + 8 LAN
Tilslutninger: USB 3.0 + USB 2.0
Mål uden antenner: 318 x 67 x 265 mm
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 19 W/19 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Linksys EA7500
TAGS
linksys
router
Stortest

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 33 74 71 16
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S