Home » Andet » Links til Alt om DATA 5/2012
Links til Alt om DATA 5/2012

Links til Alt om DATA 5/2012

Share

Her har vi samlet links fra guider, artikler og workshopper, som forekommer i det seneste nummer af Alt om DATA

Side 22-23: Brevkassen Spørg Sørensen

Microsoft har skabt er par små værktøjer til henholdsvis at aktivere og deaktivere autorun på Windows-computere. De kan findes og downloades på dette webside hen imod midten af websiden: http://support.microsoft.com/kb/967715.

Den anden mulige løsning involverer at hente den rigtige version af Windows Installer fra Microsoft. Begge muligheder kræver, at man lige holder tungen lige i munden og følger de nøje anvisninger. For ikke at fylde hele brevkassen med vejledningerne er her linket til vejledningerne og samtidig links til download af den Windows Installer, der måtte passe til din version af Windows: http://support.microsoft.com/kb/315346. Skulle det mod forventning ikke hjælpe, skal man starte registreringsdatabaseprogrammet som beskrevet tidligere i brevkassen.

Side 28-29: Test: Styr på sagerne

Mad Catz Cyborg R.A.T. 5 www.madcatz.com
Mionix Zibal 60 www.mionix.net
Corsair SP2500 www.corsair.com
Sony DR-GA100 www.sony.dk

Side 41-43: Workshoppen Sådan kommer du dig efter et hackerangreb

Vi skal omdanne disse fremmede ip-adresser til læselige navne ved hjælp af kommandoen netstat -f. Denne gang bliver skærmen fyldt med en længere liste af oplysninger. I den fremmede spalte kan du se navne på fjernservere, og nogle af dem kender du ikke. Her er også andre ip-adresser, der ikke kan omdannes til dns-navne. Vi kan spore alle disse dns-navne og adresser. Først skal du åbne en browser og gå til www.ip-adress.com/ip_racer (”adress” skal skrives med ét d).

Tilsvarende forbindelser kan ses som andre produkter, der ringer hjem for at tjekke efter opdateringer. Selv det at surfe til www.ip-adress.com åbner nye forbindelser.

Se også:  Jackstikket gør comeback i Sonys lynhurtige topmobil

Vi kan bekræfte, at programmer er, hvad de siger, at de er, ved hjælp af vores gamle ven Process Explorer. Download det fra Microsoft Sysinternals’ site (http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653).

Downloadsiden til den aktuelle Ubuntu-distribution hos http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download viser endda, hvordan man brænder iso’en på en disk eller til en usb-nøgle.

Det gratis operativsystem Ubuntu Linux er meget nyttigt, hvis man tror, at ens Windows-installation er beskadiget. Man bør kunne bruge det til at læse Windows-filsystemer. Download det, og brænd en live-cd fra www.ubuntu.com/download.

Vores gamle ven fra Windows Sysinternals, Process Explorer, er uvurderlig, hvis man vil se, hvad der kører på ens system. Du bør allerede have det, men ellers kan du hente det på http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.

Malwarebytes Anti-Malware giver en god second opinion, når det gælder om at afsløre ondsindede programmer. Hent det på http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free.

Portnumrene efter ip-adressen eller dns-navnet i netstats output angiver tjenesten og dens protokol, der kører over forbindelsen. Hvis man ved, hvad der kører, kan man adskille venligtsindede forbindelser fra de ondsindede. Velkendte tjenester er http på port 80 og https på port 443, men der er mange andre. Man kan finde en komplet liste på http://www.iss.net/security_center/advice/Exploits/Ports/default.htm.

Man kan lede i en søgbar database over tcp-portnumre på http://www.iss.net/security_center/advice/Exploits/Ports/default.htm.

Find kilden til alle forbindelser til og fra din computer med de værktøjer, der findes på www.ip-adress.com/ip_tracer.
Download Process Explorer her: http://www.ip-adress.com/ip_tracer/.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Her er den absolut bedste mobil lige nu

Side 44-45: Workshop Opret et virtuelt netværk, del 2

Hamachi er en af de mest velkendte vpn-applikationer, der findes. Den er udviklet af LogMeln, der specialiserer sig i desktop-fjernstyring, og du skal blot hente klientsoftwaren hos https://secure.logmein.com/products/hamachi/ for at komme i gang. Den er ikke gratis (men der findes en prøveversion), og eftersom den er udviklet til større virksomheder, har den en masse funktioner, som du aldrig får brug for.

3 Tid til Tunngle
Tunngle (www.tunngle.com) opretter et tunnellag over internettet. Det er specielt udviklet til spil. Tunngle-serverne gør det meste af arbejdet, og selvom lobbysystemet til oprettelse af vpn’er ikke er så privat, som man kunne ønske, fungerer det som et kommunikationsværktøj i stil med Gamespy og Xfire, der finder andre spillere.

Ip-adresser til routere
Til et virtuelt privat netværk under Windows 7 skal du også bruge din routers ip-adresse. Det finder du i routerens kontrolpanel (som regel ved at skrive 198.168.0). Se under hovedmenuens indstillinger, eller besøg http://whatismyipaddress.com.

Side 46-47: Workshop: Afinstaller bøvlet software gratis

Du kan downloade IObit Uninstaller fra http://www.freenew.net/windows/iobit-uninstaller-2-0/68873.htm – træk blot filen over på et eksternt drev, hvis du vil oprette en kopi.

Side 60-61: Test: Apples cloud computing

Selvom der findes et website til Apples tjenester på www.icloud.com, kan man her kun se mail, kontakter og kalendere.

Side 64-65: Test: Microsofts cloud computing

Man kan kun bruge Zune på fire Microsoft-enheder, og Android og iOS er ikke understøttet. Selvom der findes en onlineversion af tjenesten på www.zune.net, virker den ikke i en webbrowser.


TAGS
Anti-Malware
Corsair SP2500
Hamachi
icloud
IObit Uninstaller
ip-adresser
linux
Mad Catz
Malwarebytes
Microsoft
Mionix
Process Explorer
Sony
Tunngle
Ubuntu
Windows 7
Windows Installer
Zune

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S