Home » Med fibernet får du lynhurtigt internet
Med fibernet får du lynhurtigt internet

Med fibernet får du lynhurtigt internet

Share

Dette indhold er sponsoreret

Du har sikkert hørt om fibernet, og ved det har noget med internetforbindelse at gøre. Men har du ikke helt styr på, hvilken teknologi, der ligger bag, og hvad fordelene er ved fibernet? Hvis du ønsker dig hurtigere internet, bør du helt sikkert læse med her, for at forstå hvad det, er og dernæst undersøge, om du kan få det.

Fibernet leverer nemlig langt hurtigt internet end normalt bredbånd. Det er fremtidens internet, da hurtigt internet er uundværligt i en verden, hvor flere vigtige aktiviteter – arbejde, møder, gaming – foregår online. Lyder fibernet som noget for dig, så leverer AURA Waoo internet, der er kåret som Danmarks bedste internet 11 år i træk.

Hvad er fibernet?

Fibernet er internet, der leveres gennem et nedgravet optisk kabel. Det er lavet af et glas- og plastikmateriale, og så er det så tyndt som et hårstrå. Da fibernet transporteres via lys, leverer det data med lysets hastighed. Derfor er det langt hurtigere end en almindelig bredbåndsforbindelse, hvor data transporteres gennem et kobberkabel.

Hvis du skifter til fibernet får du en langt hurtigere internetforbindelse, hvor du samtidig er garanteret den samme hastighed. Fibernet bliver nemlig ikke belastet af meget internetaktivitet i dit område på én gang, som normalt bredbånd gør og er derfor langt mere stabilt.

Fordele ved fibernet

Den største fordel ved fibernet er hastigheden. Hvem hader ikke at bruge evigheder på at loade en hjemmeside eller downloade vigtige dokumenter fra skyen? En fordel ved fibernet er også, at du får en symmetrisk up- og download hastighed. Download hastigheden fortæller, hvor hurtigt du kan hente data fra internet, mens upload hastigheden fortæller, hvor hurtigt du kan overføre data til nettet.

En symmetrisk hastighed er især vigtigt, når du for eksempel sidder i et videomøde, og du gerne vil gå klart og tydeligt igennem uden forsinkelser. En hurtig uploadhastighed er også en fordel, hvis du arbejder meget hjemmefra og skal uploade mange filer, billeder eller video til skyen.

Hvem kan få fibernet?

Fibernet løber gennem kabler, der er nedgravet i jorden. For at du kan få fibernet, skal der altså føres et kabel gennem din grund og gennem soklen i dit hus.

Om du kan få fibernet afhænger af, hvor i landet du bor. Det er nemlig ikke alle steder, der er etableret fibernet endnu. Derfor skal du forhøre dig hos dit energiselskab, der sørger for at installere fibernettet, om det er muligt for dig at få. Hvis du bor i en forening, kan det være, der allerede er etableret fibernet, og du kan bare bestille det. Hvis ikke, kan du tag en snak med din forening, om det er muligt i jeres område.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S