Home » Grå stær: Det skal du vide
Grå stær: Det skal du vide

Grå stær: Det skal du vide

Share

Ser du verden i grå nuancer? Har du et sløret syn? Så kan det være, at du lider af øjensygdommen grå stær. Øjensygdommen er helt normal og en del af menneskets aldringsproces, og de fleste får den i 50’erne. Nogle får den tidligere, hvis de er arveligt disponerede. Lidelsen er ikke farlig i sig selv, men den er ubehagelig, og så kan den påvirke din bilkørsel.

Heldigvis behøver du ikke at leve med lidelsen. Du kan nemlig blive opereret problemfrit og hurtigt få sit syn igen. Læs videre her, og bliv klogere på grå stær, og hvordan du slipper af med den.

Hvad er symptomerne på grå stær?

Lidelsen påvirker øjets linse. Det er linsen, der sørger for, at du kan se, fordi den bryder lysstrålerne. Det kan den ikke, når du har grå stær. Det betyder, at dit syn bliver forringet. Lidelsen kan gøre dig lysfølsom, give dig et sløret syn og få dig til kun at se grå nuancer. Lysfølsomheden gør, at det kan være smertefuldt, når du udsættes for stærkt lys.

Disse symptomer kan føre til farlige situationer, især hvis du kører bil. Det skyldes, at du ikke kan se skilte eller andre biler ordentligt, og så kan du blive blændet af billygter om natten. Det øger risikoen for at køre galt. Derfor er det vigtigt med en grå stær-operation.

Operation for grå stær giver bedre syn hurtigt

Det er helt almindeligt at blive opereret for grå stær. Selv Dronning Margrethe fik operationen i 2018, hvor alt gik godt. Operationen foregår sådan, at en øjenkirurg tager linsen med grå stær ud og sætter en kunstig linse ind. Det er en rutineoperation, som udføres under lokalbedøvelse, og den er færdig efter 20-30 minutter.

Allerede nogle timer eller dage efter operationen får du et bedre syn. Den nye linse sikrer nemlig, at du ser skarpt igen uanset afstand. Derudover kan linsen også korrigere bygningsfejl og give dig komplet brillefrihed. Det kommer an på ens specifikke behov og ønsker. De specifikke behov og ønsker afdækker øjenlægen sammen med dig til en forundersøgelse. Du bliver altså som patient taget i hånden og hjulpet.

Du skal ikke vente længe på at få behandling

Øjenhospitalet Danmark er en af de klinikker, som tilbyder både forundersøgelse og operation. Vælger du at blive behandlet hos en privatklinik frem for det offentlige, kan du regne med, at der ikke er ventetid. Det betyder, at du hurtigt kan slippe af med grå stær og få en normal dagligdag igen. Til gengæld skal du betale for både forundersøgelse og operation.

Forundersøgelsen koster omkring 940 kroner, og selve operationen koster fra 12.500 kroner pr. øje. Dette beløb dækker dog også kontrol og opfølgning. Har du ikke pengene til det, kan du søge hjælp hos Sygeforsikring Danmark. De dækker typisk helt op til 13.000 kroner pr. øje. Typisk betaler de også for forundersøgelse, behandling og efterforløb.

Derfor kan du med fordel kontakte Sygeforsikring Danmark eller dit forsikringsselskab og høre om dine tilskudsmuligheder, inden du starter et behandlingsforløb.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S