Home » Gennemgang af dine lånemuligheder
Gennemgang af dine lånemuligheder

Gennemgang af dine lånemuligheder

Share

Sponsoreret indhold

Der er mange muligheder, hvis du skal ud at låne penge. Forbrugslån, banklån, SU-lån, kassekredit og realkreditlån er bare nogle af de termer, du kan støde på. Her gennemgår vi nogle af de mest populære lånetyper.

Forbrugslån

Et Forbrugslån er en bred betegnelse for at låne til materielle ting og oplevelser, hvor en stor del af værdien er væk, når du har brugt den materielle ting eller oplevelsen. Som hovedregel skal du ikke stille sikkerhed for lånet, hvis det er igennem en af de mange onlinebanker. Det gælder fx et lån uden sikkerhed hos Express Bank. Her har du mulighed for at låne op til 300.000 kr. Hvis du bliver godkendt, så vil pengene blive udbetalt til dig i løbet af et par hverdage.

Du sender en ansøgning ind til låneudbyderen, og så foretager de en kreditvurdering af din økonomi, som du får et lånetilbud på baggrund af. Omkostningerne til et forbrugslån fra en onlinelåneudbyder vil i nogle tilfælde være højere end hos din primære bank, men processen er hurtigere, og der er altså ingen krav om sikkerhedsstillelse.

Banklån

Det er meget almindeligt at snakke om at gå i banken for at låne penge. Der er dog visse krav, hvis du låner penge i banken.

Din egen bank vil typisk kræve pant i det, du vælger at købe. Køber du fx en bil med et lån fra din primære bank, vil banken kræve pant i bilen, som er deres sikkerhed for lånet. Det betyder, at hvis du misligholder dine betalinger på lånet, kan banken tage bilen fra dig og sælge den, så de får deres penge igen.

SU-lån

Et SU-lån har en meget lav rente sammenlignet med andre lånetyper, så du får svært ved at finde et lån med billigere omkostninger. Selvom renten er lav, så skal lånes betales tilbage igen, og du bør derfor nøje overveje, om du har brug for pengene.

Kassekredit

Når du har en kassekredit, har du en aftale med din bank om, at du har mulighed for at trække over på din konto. Det betyder, at hvis du har 1.000 kr. stående på kontoen og køber noget til 2.000 kr., låner du i princippet pengene af banken. En kassekredit bliver ofte gjort op i slutningen af måneden, hvor dine overtræk bliver lagt sammen, og du bliver så pålagt en aftalt rente for dit overtræk. En kassekredit er en fin mulighed, hvis du har brug for fleksibilitet i din hverdag eller fx skal ud og rejse og er bekymret for at løbe tør for penge.

Realkreditlån

Står du derimod og skal låne til ejerbolig, er et realkreditlån relevant for dig. Her låner du penge hos et realkreditinstitut. Realkreditinstitutterne samarbejder med eller er ejet af en bank.

Selvom du er kunde i en bank, er det ikke ensbetydende med, at du skal acceptere det tilbud, der kommer fra deres realkreditinstitut. Du skal vælge det institut, der giver dig den bedste pris på dit lån. Indhent derfor flere tilbud, så du er sikker på at få den laveste pris.

Lån til ejerbolig er anderledes end et forbrugslån, fordi værdien bliver mere eller mindre siddende i boligen, og den forsvinder ikke i takt med, at du forbruger boligen.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S