Home » 3 ting at overveje inden du skifter internetforbindelse
3 ting at overveje inden du skifter internetforbindelse

3 ting at overveje inden du skifter internetforbindelse

Share

Sponsoreret indhold

Har du brug for en ny internetforbindelse? Måske er forbindelsen i hjemmet for sløv og langsom. Det kan også være, at du skal til at flytte og har brug for en ny internetudbyder. Der er mange gode grunde til at udforske sine muligheder for en nyt internet – særligt når der kan være penge at spare eller hurtigere forbindelser at finde.

Valget af den bedst mulige internetforbindelse afhænger af dine behov og din situation. Når du undersøger dine muligheder for bedre internet hos en internetudbyder, er der flere ting, du med god grund kan være opmærksom på.

Kigger du med det samme på prisen, er du langt fra den eneste. Der kan også være penge at spare på valg af internet, men det er langt fra den eneste faktorer, du skal holde øje med.

I denne artikel bliver du klældt på med tre gode ting at være opmærksom på, inden du opsiger aftalen hos din nuværende internetudbyder.

Typen af internet

Først og fremmest skal du overveje, hvilken type af internet du har brug for. Der findes primært tre typer af internet. Du kan vælge en forbindelse gennem fastnet, kabel-tv-net eller fibernet.

De fleste kender til fastnet-forbindelsen. Det har i mange år været den type af internet, størstedelen af danske husstande har haft. En fastnet-forbindelse er for dig, der ønsker et stabilt og forudsigeligt internet, hvor du ikke skal bekymre dig om udsving i netforbindelsen eller overraskelser i pris.

Ønsker du en hurtigere hastighed, end fastnettet tillader, kan du vælge en forbindelse gennem kabel-tv-nettet. I så fald skal du være opmærksom på, at flere udbydere også kræver en oprettelse af et tv-abonnement.

Fibernet er den nyeste teknologi inden for internet og er på mange måder den bedste løsning for dig, der gerne vil have den hurtigste og mest stabile internetforbindelse.

Hastighed

Inden du skifter internetudbyder, bør du også overveje, hvor hurtig forbindelse du har brug for. Det vil være spild af penge at overvurdere forbruget af internet ved at købe en højere hastighed end nødvendigt.

Samtidig vil det også være en ærgerlig situation at undervurdere forbruget af internet og ende med en alt for langsom hastighed.

Hastigheden påvirkes særligt af to ting, som du bør have for øje, når du vælger internetforbindelse. Det er 1) antallet af internetbrugere i husstanden, og 2) det du specifikt ønsker at bruge internettet til.

Når flere enheder bruger netforbindelsen på samme tid, kan det påvirke hastigheden. Du og resten af familien gør derfor klogt i at tænke over, hvem der bruger internettet og hvornår. Bruger hele familien internetforbindelsen på hver sin enhed på de samme tidspunkter i løbet af dagen, skal I sikre jer, at forbindelsen dækker forbruget.

Derudover har det også betydning for hastigheden, hvad internettet bliver brugt på. Hvis gaming udgør en stor del af husstandens internetforbrug, vil en stærk internetforbindelse gøre en stor forskel på hastigheden. Det samme gør sig gældende, hvis I streamer tv, film eller serier fra en online-forbindelse.

En forbindelse på 200 Mbit kan sagtens være en god hastighed til en husstand, hvor flere enheder streamer eller spiller spil samtidig. Højere hastighed såsom en forbindelse på 500 Mbit eller helt op til 1000 Mbit bør du kun overveje, hvis hele familien skal være online samtidig og streame i Ultra HD, spille tunge spil eller downloade store filer.

Service og support

Til sidst, er det vigtigt at tjekke internetudbyderens muligheder for service og support.

God kundeservice står måske ikke som første prioritet, når du leder efter en god internetforbindelse. Men med gode muligheder for support sikrer du, at eventuelle problemer hurtigt bliver løst. Det er trods alt de færreste af os, der kan klare en længere periode uden forbindelse til internettet.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S