Home » Stationær computer » Lille kvik fusionsgamer
Lille kvik fusionsgamer

Lille kvik fusionsgamer

Share

Det er ikke, fordi computeren her er barberet ned i størrelse fysisk, det er mere et eksempel på en skarp kalkule på, hvorledes får man mest ydelse for færrest penge

Denne computer fra Føniks Computer er skabt til gennemsnitsbrugeren: ham eller hende, der bruger computeren til lidt af hvert, og som gerne vil spille lidt på sin computer, men som derimod ikke ønsker at investere store summer i computeren.

Computeren baserer på en af de nye AMD A8 3850-apu’er (accelerated processing unit). Det er AMD’s betegnelse for de processorer, hvor cpu og gpu er forenet under et. AMD’s apu’er er så igen samlet under fællesbegrebet fusion, ja, lidt speget skal det være.

Uden grafik og harddisk

Der er ikke noget dedikeret grafikkort i denne computer, apu’en klarer det hele. Man kan selvfølgelig sagtens montere en, men det er spørgsmålet, om det giver mening. Vil man anvende et dedikeret grafikkort i stedet for den i processoren sig befindende, giver det sikkert mere mening at investere i en Intel Core i3-2100-cpu, der rent processormæssigt råder over flere kræfter. Den er oven i købet en smule billigere end AMD A8-3850-apu’en.

Til gengæld er grafikdelen i A8-3850 stærkere, så det er lidt en smagssag. Men der er ingen tvivl om, at AMD med sine Fusion-serier har skabt muligheden for en lang række desktopcomputere og bærbare i budgetklassen, der trods alt har en fornuftig ydelse i gaming. Det interessante ved netop denne desktop er, at der ingen harddisk er monteret.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: AMD-bundkort der rykker

Føniks Computer har valgt udelukkende at satse på en OCZ Agility 3-ssd på 60GB. Det er meget begrænset lagringskapacitet for en computer i dag. Men det er med garanti kalkuleret ud fra to præmisser. Et er at gøre computeren så responsiv som muligt med den til rådelighed stående processorkraft. Det andet er at kunne præsentere en computer under den magiske 5.000-kroners grænse.

Godt optimeret

Ude i den virkelige verden, som vi sagde i studietiden, ja, der ville man nok tilkøbe en decideret harddisk til lagring. En OCZ Agility 3 på 120GB i stedet ville heller ikke skade.

Når det er sagt, er det en ganske fornuftig computer, Føniks Computer har skruet sammen. Kabinettet er et Cooler Master Silencio 550-kabinet, det er et ganske fornuftigt kabinet i mellemstørrelsen, der tilmed er lydisoleret.

Denne computer er langtfra den hurtigste til hverken almen brug eller til spil, men den føles levende og kvik, forstået på den måde, at man ikke skal sidde og vente ret længe på, at en handling udføres.

Det skyldes ikke mindst den anvendte OCZ 3 Agility, der i overført betydning må siges at være en kvik kanin. En gennemsnitlig overførselshastighed på 214,7MB/s målt i HD Tune 4.60 Pro samt læse- og skrivehastigheder på op til henholdsvis 299 og 361MB/s viser, at fornemmelsen passer.

Se også:  Sådan bliver pc’en bedre i 2021

Det går også forholdsvist hurtigt, når computeren tændes: 31,1 sekunder fra slukket tilstand og 5,9 sekunder fra hybrid slumring er pæne værdier.

Bygget til dagligdagen

Ikke at computeren ikke kan bruges i weekenden eller til specielle formål, men dens styrke ligger i, at den virker kvik til hverdagens opgaver. Det er ikke en computer for dem, der arbejder med store tunge programmer eller ditto spil.

A8-3850 er en apu med fire kerner på 2,9GHz, hvor grafikdelen betegnes Radeon HD 6550. Der er endvidere 8GB ddr3-pc3-10600-ram at gøre godt med. En score på 12.568 PCMarks er meget farvet af ssd’ens ydelse.

Scoren på E1.754 3DMarks viser dog, at der ikke er tale om et grafisk monster. Dog kan man uden problemer spille mange spil i rimelig opløsning og med medium kvalitetsniveau. Det er dog mest til lettere spil, men her fungerer den også fint.

Det er uden tvivl den bedste ikke-dedikerede grafikløsning i dag, hastighedsmæssigt går den low end-grafikkort i bedene. Idle-forbruget lå på 39,9 watt og steg til 108 watt under belastning i spil.


Føniks Computer Gamer
  • Støj
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Ikke for den krævende bruger. Snarere for almindelige brugere, der vil have en computer, der føles kvik i hverdagen. Til lejlighedsvis spilaktivitet, uden investering i formålet. Budgetgaming, eller erhverv om en hals.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AMD
Fusion
Føniks Computer
gaming computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S