Home » Smart hjem » Lifx Clean Antibacterial & Beam [TEST]: Smart pære dræber bakterier
Lifx Clean Antibacterial & Beam [TEST]: Smart pære dræber bakterier

Lifx Clean Antibacterial & Beam [TEST]: Smart pære dræber bakterier

Share

Lifx kendes måske især for smarte pærer med specialfunktioner. Her er en pære, som sandsynligvis kan dræbe bakterier, og en lysbar til stemning i hjemmebaren

Lifx – udtales Life-X på engelsk – er en virksomhed, som blev grundlagt i Melbourne i 2012 og brander sig på at ”brænde for smartere lys”. Ifølge en pressemeddelelse skal Lifx nu være den næststørste producent af smart lights i verden.

AOD har været på talefod med firmaets europæiske distributør og danske pr-konsulenter i nogle år, og det er vores indtryk, at virksomheden dyrker nicher, hvor dets produkter er mindre konkurrenceudsatte fra mærker som Philips Hue – den store hanelefant på savannen – Ikea, TP-Link, Innr, Ledvance, Wiz, Lidl, Deltaco og andre spillere.

Ligesom de fleste andre Hue-udfordrere klarer Lifx sig uden en såkaldt bridge eller bro, der kan fungere som oversætter mellem husets router og smarte pærer. Der skal dog stadig være et Wi-Fi-netværk på adressen, men man skal ikke bruge en LAN-port på routeren eller en switch til Lifx.

Clean-pærens stjernesymbol under logoet fortæller, at denne pære kan noget særligt – nemlig dræbe bakterier.

Hvis man kun skal have en enkelt eller nogle få pærer, kan det give god mening at slippe for en bro, men denne besparelse forsvinder hurtigt, hvis Wi-Fi-pærerne er dyrere, og man skal have mange af dem. Desuden kan en dedikeret bro optimeres til at håndtere de små, korte IoT-kommandoer, som smarte pærer kan nøjes med, og spare på Wi-Fi-båndbredden.

Se også:  Ny ovn får mere næring ud af din mad
Kulørt bakteriedræber

Ligesom de andre flerfarvede pærer fra Lifx har bakteriedræberen Clean en cylindrisk form, der får den til at virke større og mere bastant end andre smarte pærer, selvom dens diameter kun er 63 mm – omtrent det samme på det tykkeste sted som en traditionel, pæreformet lyskilde.

For at styre Clean og andre Lifx-pærer skal man selvfølgelig installere den tilhørende app på sin smartphone og sørge for, at husets Wi-Fi er aktiveret på 2,4 GHz-frekvensbåndet, hvad der normalt er standard på en router. Det er nemt nok, men det tager lidt tid for appen at finde den første pære.

Clean-pæren har de samme almindelige lysindstillinger som andre Lifx-pærer. Man skal tappe på stjernerne ved siden af hjertet for at aktivere den antibakterielle HEV-lys.

Derefter er der ingen problemer, og når man har vænnet sig til den ikke udpræget intuitive app-struktur, åbner der sig en nærmest uoverskuelig mængde indstillings- og justeringsmuligheder. Alene det ”hvide” lys kan varieres i farvetemperatur fra grillvarme 1500K til polarkolde 9000K.

Se også:  Logitech har lavet en lampe til streameren

En inkarneret gamer vil sikkert også nyde at kunne køre en finger rundt på en lykkehjulslignende palet og frit vælge farve. Nok om det – hvis man betaler over 600 kroner for en smart pære som denne, er det Clean-funktionaliteten, der tæller.

Til dette formål er pæren udstyret med specielle lysdioder, som udsender HEV (High-Energy Visible), synligt højenergilys med en bølgelængde på 405 nm. Der lader til at være nogenlunde bred enighed om, at dette lys kan eliminere skadelige bakterier som E. coli og S. aureus, og her skal det understreges, at HEV-lys ikke er effektivt mod virus – læs Covid-19 – i nogen varianter.

TAGS
belysning
LIFX
Smarthome
smartpærer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S