Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: LiFX anno 2021: Bedre priser og fine forbedringer

LiFX-sortimentet har fået en større overhaling med højere lysstyrker, optimeret betjening, ny indpakning og ikke mindst lavere priser. For dem der ikke gider at bøvle med en bridge, er de blandt markedets absolut bedste løsninger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste tænker Philips Hue, når talen falder på smart lys, og det er da også en fantastisk løsning, sagen er blot, at man først får fuld fornøjelse af de smarte funktioner, når man har en bridge tilkoblet sit hjemmenetværk. Det er lidt omstændeligt, især hvis det man kun har et begrænset antal pærer i hjemmet. Der findes dog løsninger, som ikke kræver en bridge, men kan kobles direkte på dit Wi-Fi i stedet.

LiFX er blandt de bedste og mest avancerede indenfor denne kategori. Det største problem med disse pærer har dog været prisen. Selvom du slap for merudgifter til en bridge blev det hurtigt en dyrere løsning, hvis blot du investerede i en lille håndfuld pærer.

Priserne er dog skruet betydeligt ned nu. Det sker samtidig med at LiFX har givet pærerne en større overhaling i betjening og ydelse.

Vi testede et udvalg af de opdaterede pærer, der kommer i ny indpakning, med nemt forståelig angivelser af de tekniske data.

Nem betjening

Opsætningen er ligetil. Du kobler pæren i en lampe, henter LiFX-app på din mobil, klikker "tilføj ny lysenhed" og vælger din pære, når den dukker frem på listen. Dernæst kobler du den på dit Wi-Fi ved at vælge netværk og angive kode, og så sker resten mere eller mindre af sig selv. Dog bliver du bedt om at vælge lokation (i tilfælde af at du har LiFX på flere adresser, eksempelvis hjemme og kontor) samt angive rummet pæren er placeret i. En glimrende detalje, da det gør, at der er styr på opsætningen fra starten.

Når pæren er tilføjet kan du kaste dig over lysindstillinger og alle de andre muligheder appen tilbyder. Der er nem adgang til tidsprogrammeringer, effekter og forskellige lysindstillinger, afhængig af den pærer du styrer. Det er anderledes sat op end for eksempel Hue, men man lærer meget hurtigt at finde rundt. Generelt er den nye app ret intuitiv. Og så er pærerne samtidig integreret med enhver smart home tjeneste du kunne ønske dig. Hvad enten du bruger Alexa, Google Home, Apple HomeKit eller SmartThings er LiFX-pærerne klar til at indgå i systemet, med stemmestyring og alt hvad der ellers følger.

Stor lysstyrke

Blandt de tekniske opgraderinger i de nye pærer er blandt andet højere lysstyrke. Vi testede en standard farve og en standard hvid pærer, der gik helt op til 1000 lumen, samt en Night Vision, der kan skrues helt op til 1200 lumen. Det gør at der er smæk på lysstyrken i en grad, så du får det lys der skal til for at arbejde med præcision i et køkken eller et arbejdsværksted. Pærerne bliver dog særdeles varme, når der skrues op på fuldt blus. Efter ganske kort tid var Night Vision-pæren så varm at man brændte fingrene på den.

Kvaliteten af lyset er i den rigtig gode ende. Der er flot konsistens i gengivelsen over hele den store spændvidde af farver og lystemperaturer.

Night Vision pæren har også infrarødt lys, således at den om natten kan skabe et usynligt lys, der gør at overvågningskameraer kan "se" hvad der sker i rummet. Det er muligt at indstille styrken af dette, og hvis man vælger at aktivere det, tænder lampen automatisk det infrarøde lys, når det naturlige lys i rummet bliver for lavt til at kameraer vil kunne optage normalt.

Fornuftige priser

Foruden disse tre pærer testede vi også en hvid "candle"-pærer til en lille fatning. Denne pære har langt fra så høj lysstyrke som de andre, men er heller ikke tiltænkt samme brug. Den gør sig fint til hyggebelysning i stuen.

Alle pærer tjener således deres individuelle formål på fineste vis, og med årets opdatering af sortimentet har LiFX gjort hvad der skal til, og endda en lille smule mere, for at bevare sin status som et af de absolut bedste Wi-Fi-baserede smartlys-systemer på markedet. Pærerne er stadig ikke billige, men vi er i nede i et niveau nu, som gør dem konkurrencedygtige overfor de populære Bridge-baserede løsninger, især hvis det drejer sig om mindre installationer.

Priserne på de testede pærer er således:

LIFX Color 1200 lm (A60): 398 kr..
LIFX Candle White to Warm: 269 kr.
LIFX Nightvision 1200 lm: 539 kr.
LIFX White to Warm 1000lm E27: 229 kr.