Home » Kamera » Lifeprint [TEST]: Digitalalderens Polaroid-kamera?
Lifeprint [TEST]: Digitalalderens Polaroid-kamera?

Lifeprint [TEST]: Digitalalderens Polaroid-kamera?

Share

En ny mobil foto- og videoprinter kan både fremstille analoge farvebilleder og indgå i sociale netværk. Endnu en forglemmelig it-gimmick eller årets must-have produkt?

Med målene 74 x 23 x 117 mm er Lifeprint den mindste farveprinter, denne AOD’er har testet. Ophavspersonernes egoer er til gengæld kolossale. Vi citerer fra firmaets pressemeddelelse:

Lifeprint er skabt ud fra en vision om at befri verdens billeder fra de digitale skærme og give folk mulighed for at holde deres digitale minder i hånden.

Lifeprint er både en app, et verdensomspændende socialt printer-netværk samt en bærbar printer, der skaber en usammenlignelig fotooplevelse. Printeren og appen gør det muligt at skabe augmented reality-fotos, der nemt kan printes direkte fra en smartphone.

Hvert billede fortæller en historie ved hjælp af teknologien Augmented Reality Hyperphoto, der bringer fotografier ind i det nye årtusinde.

Polaroid 2018

Nogle af os er tilstrækkeligt gråhårede til at have oplevet de analoge instant-kameraer med – dyre! – film, som kunne konverteres til – små! – farvebilleder på ret få sekunder.

Se også:  HP Sprocket 200 [TEST]: Social lommeprinter

Polaroid-teknologien blev udfaset i 2008, men den oplever nu en slags renæssance. Man kan i hvert fald købe instant-kameraer igen, men Lifeprint tager udgangspunkt i de noget mere udbredte digitale skærme og befrier verdens billeder fra dem.

Selve printeren minder enormt meget om lignende produkter fra Polaroid og HP. Den arbejder med ZINK (Zero Ink) ”sticky” (selvklæbende) fotopapir i formatet 2” x 3” (50 x 76 mm). 10 ark er med i prisen, og derefter skal man slippe 199 kroner eller 279 kroner for henholdsvis 30 eller 50 ark. Det synes jeg er dyrt, selv om der ikke skal bruges blæk.

Jeg har udskrevet det samme motiv på Lifeprint og på godt fotopapir i en ældre Canon blækprinter, der har kostet et par hundrede kroner. Kvaliteten fra Canon er i mine øjne omvendt proportionel med prisforskellen på fire gange.

Se også:  Canon Zoemini C [TEST]: Dette kamera har indbygget printer
Snagende app

For at man kan blive oprettet som bruger, insisterer Lifeprint på at få flere personlige oplysninger, end jeg til dato har oplevet i forbindelse med køb af et stykke hardware. Hvad rager mit køn og min alder sådan et firma? Og appen fungerer ikke, før den har adgang til det meste af min smartphone, heriblandt alle kontaktpersoner.

Det sidste bruger den til at dele alle de billeder, man printer, hvis man ikke husker at slå denne funktion fra – hvad man skal gøre hver eneste gang.

Hvis jeg havde købt denne printer i en onlinebutik, ville jeg skynde mig at pakke den ned igen og returnere den blot på grund af denne snagen. Men hvad gør man ikke for bladets læsere?

Appen med versionsnummeret 0.34 er i øvrigt ret sløv. Det kan være svært at finde ud af, om den skynder sig langsomt eller er gået i stå.

Lifeprint mobil Bluetooth-printer
  • Udskriftskvalitet
  • Udskriftshastighed
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
2

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Hvis Lifeprints bærbare foto-
printer havde kostet et par hundrede kroner og blot var en printer, kunne den have været en sjov lille gimmick. Den høje pris er imidlertid ikke det eneste minus ved produktet. Efter vores mening er det helt uacceptabelt, sådan som den tilhørende app vil overtage smartphonen, herunder en ret til at spamme éns kontaktpersoner, hvis man ikke husker aktivt at fravælge dette, hver eneste gang man printer. Nomineret til ”Årets flop”.«

Nøgletal
Pris: 1159 kr. inkl. 10 ark fotopapir
Produkttype: Fotoprinter med ZINK (Zero Ink) teknologi
Papirstørrelse: 50 x 76 mm
Tilslutninger: USB-B (Micro), Bluetooth
Mål (B x H x D): 74 x 23 x 117 mm
Vægt: 195 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
instant kamera
Lifeprint
Lommeprinter
mini-printer
Polaroid

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S