Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: OnePlus 9: Lidt for mange kompromisser

Det er ikke kameraet, der har været OnePlus-mobilernes stærkeste kort. For at rette op på den sag har producenten kastet gigantiske ressourcer ind i et storstilet samarbejde med det ikoniske fotobrand Hasselblad. OnePlus 9-serien er den første frugt af dette samarbejde.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Her kigger vi på den prisfornuftige mobiltelefon OnePlus 9, der har kamera med Hasselblad-logo på bagsiden. Der er ikke optisk zoom, laserautofokus eller optisk billedstabilisering. Ultravidvinkel-kameraet er det samme som  OnePlus 9-seriens topmodel, men hovedkameraet anvender en mindre sensor end Pro-modellen. Den har undergået samme farvekalibrering fra Hasselblad, men der er faktisk en forskel at se. Farverne er flotte, men ikke så nuancerede som på 9 Pro, og misfarvninger begynder hurtigere at vise sig, når lysforholdene bliver dæmpede, ligesom støj også er mere udpræget. 

Du får dog den fine supermakro-tilstand samt tilt-shift-kamera og mulighed for video i 8K. Der er også Super Stable, som giver stærk billedstabilisering, og den udmærkede Pro-funktion, som tilfører lidt Hasselblad-fornemmelse i kontrollen af kameraet. Det ér således et relativt stærkt kamera, men kvalitetskløften op til OnePlus 9 Pro er ikke ubetydelig. 

Også skærmen har mange af de samme kvaliteter som storebroderens. Fluid Amoled-teknologi, 120 Hz opdatering og HDR10+. Alligevel er de langtfra ens. Der er helt grundlæggende en koldere tone i skærmen på OnePlus 9, og så er den heller ikke i stand til dynamisk at skifte opdateringshastighed ud fra indholdet som på OnePlus 9.

Lysstyrken er heller ikke helt så høj, men høj er den trods alt – med 1100 nits. Og det er en ganske glimrende skærm, bare ikke på højde med skærmen i OnePlus 9 Pro, som er den bedste på markedet lige nu.

Kraftig processor

Processoren er til gengæld præcis den samme (en Snapdragon 888) og leverer en næsten identisk ydelse. Batterikapaciteten er også den samme (4500 mAh), og det er hastigheden på kablet opladning også. Man får glæde af lynhurtig 65 W-opladning, som giver en fuld opladning på cirka en halv time. Der er dog ikke hurtig 50 W trådløs opladning.

Du må også leve uden en IP68-certificering og med et lidt mere skrabet design: plastikkanter i stedet for aluminium og en ældre version af Gorilla Glass på front og bagside. 

Alt i alt altså mange kompromiser. Hvert enkelt kan synes lille, men den samlede mængde er nok til, at man bør overveje, om ikke man skulle spare de ekstra 1500 kroner sammen og købe OnePlus 9 Pro, som er en kompromisløs topmodel. OnePlus 9 er ikke en dårlig mobil til prisen; storebroderen er bare betydelig bedre.

Pris: 5.499 kroner
Samlet vurdering: 4 af 6 stjerner