Home » Hovedtelefoner og højttalere » LG SK10Y [TEST]: Her får du kæmpelyd til det store tv
LG SK10Y [TEST]: Her får du kæmpelyd til  det store tv

LG SK10Y [TEST]: Her får du kæmpelyd til det store tv

Share

Der er virkelig format over både lyd og dimensioner. Endelig en lydbar, der kan levere stor, surroundlignende lyd, som kan matche et stort tv. LG SK10Y har desuden indbygget Wi-Fi, Bluetooth og Chromecast

Det her er anderledes. Den nye lydbar LG SK10Y ligner slet ikke de sædvanlige, flade enheder med tilhørende subwoofer. Nok er denne lydbar også i slankt design, og den er naturligvis ledsaget af en trådløs subwoofer, men SK10Y er lige så bred som et 65”-tv og har foruden frontvendte højttalere også højttalere, der peger lige op i luften.

Den store, halvtunge sag er ret imponerende – ikke mindst fordi der er brugt metal mange steder på SK10Y, og den virker gennemført og gedigen.

Lydbaren håndterer alle surroundformater – også Dolby Atmos – og gengivelsen er fintunet med hjælp fra de Meridians britiske lydsnedkere.

Opsætningen er plug-and-play. Der er HDMI-indgange (og optisk-digital indgang) på bagsiden, og da lydbaren er forsynet med HDMI Arc, fungerer den også sammen med dit tv’s fjernbetjening.

Du kan justere lyden fra de forskellige enheder i lydbaren med fjernbetjeningen, så den spiller optimalt.

Find den rette mode

Lydmæssigt er SK10Y ikke så overraskende en ganske kapabel enhed. Den kan indstilles til forskellige ”modes”. Og med det samme står det klart, at du bør vælge Movie Mode til de fleste tv-udsendelser. Gengivelsen kan blive for skarp og mangle varme, hvis du vælger nogen af de andre forudindstillinger.

Se også:  Sonos Arc [TEST]: Massiv lydbar giver stemmestyring i hjemmebiografen

Tænd for en film eller serie på tv’et, og lyden åbner virkelig op. Lydbaren kan få lyden ud i rummet, og de opadvendte højttalere giver en meget stor og luftig, surroundlignende effekt. Gengivelsen er ekstrem klar, og tuner du subwooferen ind med den medfølgende fjernbetjening, er det let at få de to enheder til at lyde som én.

Lydbilledet kan til tider blive lidt hårdt at høre på. Det skyldes, at de opadvendte højttalere har metaldome. Domen sikrer hurtig og transparent gengivelse, men der er også tendens til, at det lyder hårdt.
Ellers er der masser af smæk for skillingen og overskud fra lydbaren.

Se også:  Gør dit hjem lidt smartere

Selv når der er tryk på et films lydspor, holder LG-lydbaren ”snuden i sporet” og intet bliver mudret eller rodet at lytte til. Som lydbar er den god selv til prisen på omkring 6000 kroner – og har du et stort tv, er den bestemt endnu mere aktuel at overveje.

Indbygget chromecast

Der er indbygget Wi-Fi og Chromecast, så du kan streame musik direkte, og det er en fin feature. Som ren musikformidler kommer lydbaren trods alt til kort. Men det gør de fleste lydbarer, og denne LG er langtfra gennemsnitlig og kedelig.

Du skal selvfølgelig ikke bruge den til at nærlytte musik med, men som lydbar med subwoofer til et stort tv er enheden fuldstændig overbevisende. LG SK10Y får en klar anbefaling som lydbar.


LG SK10Y
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Summary

Testholdet mener:

LG SK10Y er en lydbar af et vist format, både størrelses-mæssigt og lydmæssigt. Den hæver sig over det grå gennemsnit med en luftig, klar og fint detaljeret gengivelse, der beriger film og videoer.

Teknisk set:

LG SK10Y
Pris: 6000 kr.
Indgange: 2 stk. in, 1 stk. HDMI ARC, optisk digital
Trådløs: Bluetooth, Chromecast Audio, Wi-Fi
Dimensioner (lydbar): 120 x 14,5 x 5,8 cm
Vægt med fod: 5,68 kg

TAGS
LG
lydbar
smart home
soundbar
Surround

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S