Home » TV » LG Signature OLED65G7V [TEST]: Viser OLED-tv’ernes potentiale
LG Signature OLED65G7V [TEST]:  Viser OLED-tv’ernes potentiale

LG Signature OLED65G7V [TEST]: Viser OLED-tv’ernes potentiale

Share

Cirka 57.000 kroner koster dette ekstreme tv fra LG, som viser, hvor langt OLED-teknologien er nået

Betegnelsen ”verdens bedste” er fyldt med faldgruber. Bedst til hvad? – kan man begynde med at spørge. Men det luksuriøse LG Signature OLED65G7V til 57.000 kroner er i hvert fald en test værd, for det afslører, hvor langt OLED-tekno-logien er kommet anno 2018. Dermed fortæller det også noget om, hvad vi kan forvente os af OLED-fremtiden nede i de lavere prisluftlag, hvor de fleste af os kan være med.

Faktisk er dette 67”-tv et skridt ned ad stigen i forhold til LG’s W7-model (Wallpaper). Du kan endda få G7-modellen i størrelsen 77” til en endnu mere sfærisk pris. Men 67”-udgaven er tilpas luksuriøs for selv de mest krævende velhavere.

LG beskriver designet som “et billede på glas”. Det passer sådan set, for panelet er monteret på en gennemsigtig, mønstret glasplade, mens tuner og elektronik er skjult i en fod. Her sidder der også fire HDMI-indgange med HDCP 2.2, tre USB-indgange, Ethernet og en optisk digital udgang. Under skærmen er der på testeksemplaret en elegant, integreret soundbar.

Se også:  Panasonic TX-65HZ2000E [TEST]: Stærke farver og stor surround

Der er to indbyggede tunere, og der medfølger to fjernbetjeninger: Den seneste udgave af LG’s Magic Remote, som er udstyret med et scrollhjul til skærmens markør, samt en simpel pointer.

G7 er certificeret til Ultra HD Premium og har bred HDR-under-støttelse. Det er kompatibelt med HDR10, Dolby Vision og HLG HDR. Derudover er der en særlig Technicolor HDR-indstilling og LG’s egen Active HDR-styring til opskalering af SDR-signaler.

Tv’et understøtter ikke 3D (hvem har brug for det?), men er til gengæld helt fremme, når det handler om lyd. En Dolby Atmos-dekoder håndterer denne type lydsignaler fra for eksempel Netflix. For at få fuldt udbytte af kvaliteten skal du have et separat Dolby Atmos-lydsystem. Send Atmos-signalet ud gennem HDMI ARC-udgangen til en Dolby Atmos-receiver for at opleve den ypperste lydgengivelse.

Se også:  Det ultimative sportshjem
Sensationel billedgengivelse

Billedgengivelsen er intet mindre end sensationelt god. Skærmen ser flot ud med både 4K- og HD-kilder. Der er præindstillinger som ”Standard”, ”Eco”, ”Cinema”, ”Sports” og ”Game”. Standard-indstillingen er vores foretrukne til det meste. Og med HDR får alle indstillingerne et ekstra boost.

OLED-skærmenes karakteristiske evne til at gengive dybsort sikrer et virkelig dynamisk billede og giver en vidunderlig, biograf-lignende oplevelse. Ved film i Letterbox-format er bjælkerne helt sorte.

Farvedybden og natur-ligheden i billedet er nærmest overvældende.
Med en stigende mængde Dolby Vision-kodet indhold, for eksempel fra Netflix, er det godt at have kompabiliteten på plads. Dolby Vision bruger dynamiske metadata til at optimere HDR-indhold scene for scene. Oplev det for eksempel med Netflix-filmen Okja.

LG Signature OLED65G7V
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Skærm: 65”, OLED, 3840 x 2160 px
HDR: Active HDR med Dolby Vision
Vægt: 31,7 kg
Pris: 57.000 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
LG
OLED-tv
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S