Home » TV » LG OLED65C8 [TEST]: Ekstra smart og ekstra stærkt tv
LG OLED65C8 [TEST]: Ekstra smart og ekstra stærkt tv

LG OLED65C8 [TEST]: Ekstra smart og ekstra stærkt tv

Share

LG’s nye C8 65”-skærm er toppen af poppen inden for fladskærme lige nu. Det er den nyeste generation af OLED-tv’er med Ultra HD 4K. Her får du endnu bedre regnekraft og endnu smartere features. Prisen er selvfølgelig pebret

Det er ikke let i dag at skelne OLED-paneler fra hinanden, men i det mindste forsøger LG at gøre sine modeller forskellige. C8, som fås i 55”, 65” og 77”, har en særpræget grå tone over sig. Glas strækker sig fra kant til kant, og der er en knapt synlig ramme til at holde det på plads. Panelet sidder på LG’s Alpine-stander, der virker som en plastikagtig ting med modvægt bagtil.

Der er fire 4K-ready HDMI-indgange (en med ARC for tovejskommunikation), tre med USB, en digital-optisk lydudgang og Ethernet som supplement til Wi-Fi og Bluetooth. Fjernbetjeningen har LG’s Magic Remote-pointer og dedikerede knapper til Netflix og Amazon Prime Video samt en integreret mikrofon, som understøtter den nye ThinQ AI. Integrationen af AI i LG’s OS-platform er reduceret til intuitiv søgning og stemmekontrol.

Se også:  Samsung QN95A [TEST]: Knald på kontrasten i Samsungs nye top-tv

Der er en større samling tv-tjenester, herunder Rakuten TV, som tilbyder film i 4K og Dolby Vision med Atmos-lyd og er kun tilgængelig på LG-skærme. C8 bruger LG’s nye, intelligente processor Alpha 9, som kan prale af den mest avancerede billedbehandling, vi indtil nu har set på et forbruger-tv.

Få det rette billede

Billedkvaliteten er ekstraordinær, selv om der er en skov af indstillingsmuligheder. Forudindstillingen er på ”Eco”, men ”Standard” og ”Vivid” er bedst til høj kontrast og UHD-billedbehandling. HDR i ”Vivid”-modus (til HDR10-indhold) er nærmest forrygende med maksimal lysstyrke og kontrast samt detaljer i en behagelig farvetemperatur. Til gengæld skal du holde dig fra at forbedre kontrasten på SDR-kilder ved at anvende Inverse Tone Mapping på scene på scene-niveau. Ærlig talt: Det fungerer ikke rigtigt.

For at maksimere de fine detaljer i 4K, skal du slå ”Just Scan” til ”On” i stedet for ”Auto”. Med sidstnævnte standardindstilling kan der opstå forvrængninger, som skjuler en fin, højfrekvent tekstur.

Funger er godt ved spil

C8’s HDR-ydeevne er mærkbar. Vi målte en top på 840 cd/m2 (dvs. nits) med et 5 procentsvindue. Fremragende for et OLED-panel. C8 har ikke noget problem med håndtering af spektrale højdepunkter, der, når de kombineres med den dybe og rige gengivelse af sort, giver dynamiske billeder.

Se også:  LG byder på ultraslankt 77" OLED-tv med 8K og kunstig intelligens

HDR-ydelse handler også om skærmens evne til at bevare detaljerne i næsten-sorte skygger. Det gør C8. Levende farver og håndgribelige detaljer i 4K-indhold er ofte forbløffende.

C8 giver også fremragende resultater med HD-materiale. I filmen The Flash stråler de dynamiske lyseffekter, og kostumerne har masser af tekstur. C8 ser også godt ud ved spil. I standardmodus er billede-forsinkelsen på 91,7 ms, men i Game-modus falder den til 21,1 ms. HDR Game-modus er også dramatisk, rent visuelt.

Lyden er bedre end gennemsnittet, men kan være lidt flad. C8 har en Dolby Atmos-dekoder til streamet indhold såvel som til eksterne kilder, så du kan tilslutte din settop-boks og bitstreame Dolby Atmos over HDMI ARC til et kompatibelt lydsystem. Eneste markante minus er den hampre pris. Men sådan er det at bo på toppen med den bedste udsigt!


LG OLED65C8
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Summary

Testholdet mener:

Vi er imponerede over C8’s Alpha 9-processor, som leverer blændende, detaljerede 4K-
billeder. Afvikling af spil er i top. Styresystemet knirker lidt og har kompliceret funktionalitet. Lydoplevelsen er på det jævne. Samlet set leverer C8 rasende gode billeder i en banebrydende detaljeringsgrad. Utvivlsomt et af de fine-ste OLED-tv’er, vi har oplevet. Men også dyrt.

Teknisk set:

Pris: 29.999 kr.
Skærm: 65” OLED
Lyd: 40 W
Forbindelser: 4 x HDMI, 3 x USB, hovedtelefoner, optisk digital lyd, Ethernet, integreret tuner
Dimensioner: 114,5 x 8,3 x 0,47 cm
Vægt: 21 kg

TAGS
LG
OLED-tv
Smart TV

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S