Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: LG OLED55B7V: Lækre farver på tilbud

Her får du et OLED-tv med lækkert billede og alt, hvad du skal bruge af indhold, til en godkendt pris.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

LG er den producent, som længst har forsket i OLED-teknologien, og det skinner igennem. Trods den relativ lave pris har dette tv et forrygende billede. Der er ikke langt op til testens Philips eller det dyre Panasonic, og prisen er noget lavere.

Faktisk kan OLED55B7V ved nogle typer tv-udsendelser levere et billede, der overgår de to konkurrenters. Se for eksempel The Grand Tour (den nye udgave af bilprogrammet Top Gear) direkte fra streamingtjenesten Amazon, og HDR-teknologien bliver slået til automatisk.

Programmet er optaget med denne billedforbedrende funktion. Og med HDR står billedet krystalklart, helt ekstremt flot og meget naturligt. Andre serier og film, der ikke har HDR, står mere afdæmpet og mindre skarpt. Pointen er, at LG har samme potentiale som de bedste i denne test.

Især god til film

I virkelighedens verden, hvor der er mange blandede indholdskilder, klarer LG sig stadig godt, men ligger lige efter de to førnævnte. Billedet kan til tider blive lidt uskarpt, når signalet ikke er godt nok. Her er især Philips bedre til at kompensere for signalvariationer. Men sæt en film på, og du vil ikke savne noget som helst – og det fra testens billigste tv!

Prisen er bestemt i orden, men indrømmet, så virker og syner LG OLED55B7V da også noget billigere end konkurrenterne i testen. Det er ikke lige så lækkert lavet, og plastikken bagpå er ikke så indbydende. Det er nydeligt, men kvaliteten af materialerne er lige lidt under de bedste i denne test. Men altså, det er jo først og fremmest billedet, det drejer sig om, og her er OLED55B7V bare i orden.

OLED-skærme er tynde, og LG-tv’et er lige så tyndt som de øvrige OLED-deltagere i testen. Men ganske som hos dem er det nødvendigt med ekstra plads til elektronik og højttalere, så kun det øverste af skærmen er helt flad.

Det er lidt af en udfordring – og ikke kun med LG – for når du hænger tv’et på væggen, vil det ikke kunne hænge helt ind til bagvæggen på grund af fortykkelsen forneden. Her vil vi opfordre producenten til at gøre som for eksempel Samsung i denne test: Flytte al elektronikken ud i en ekstern boks, så man får en helt flad kasse på væggen.

Nemt at navigere rundt

Smart-tv-delen er der gjort meget ud af her, og vi finder det nemt at navigere rundt imellem almindeligt tv, streamingtjenester og andre applikationer. Det er ikke lige så let at installere apps som for eksempel hos Samsung, men generelt er brugervenligheden godkendt.

Fjernbetjeningen kan bruges traditionelt eller via en cursor, som du peger med. Det kræver lidt tilvænning, og den kan opleves generende, da den popper op, hvis du trykker forkert på fjernbetjeningen. Men den er god at styre med, når du for eksempel skal logge ind ved hjælp af det virtuelle tastatur.

LG-tv’et har en godkendt lyd, der ikke er for spinkel, men du kan som hos de øvrige i testen også styre signalet ud gennem både en HDMI- og digitalt optisk port til de formater, du ønsker – og så finder tv’et selv ud af resten. Det vil især filmentusiasten sætte stor pris på.

OLED55B7V gør som sagt et lidt billigt helhedsindtryk, men oplevelsen, billedet og mulighederne er næsten i topklasse og så oven i købet til en noget lavere pris end hos konkurrenterne. Derfor: testens bedste køb.