Home » TV » Synes du OLED er for dyrt? Så glæd dig over de nye Mini-LED-tv
Synes du OLED er for dyrt? Så glæd dig over de nye Mini-LED-tv

Synes du OLED er for dyrt? Så glæd dig over de nye Mini-LED-tv

Share

En ny tv-teknologi, Mini-LED, står foran sin storlancering på markedet. Mini-LED giver næsten samme billedkvalitet som OLED, men er ikke så hundedyr at producere

Hvis du skal have den ultimative tv-oplevelse, kommer du ikke udenom at købe et OLED-tv. Men i samme øjeblik du ser prisskiltet, bliver du betænkelig, for OLED-skærmene er stadig dyrere, end mange bryder sig om. Heldigvis er der et godt alternativ på vej – det hedder Mini-LED. Her er billedkvaliteten næsten lige så høj, men prisen for et tv med teknologien vil sandsynligvis være mere spiselig.

LG, som er verdens næststørste leverandør af fladskærms-tv, meddeler, at producentens første mini-LED-model bliver lanceret på gigantmessen CES 2021. Den fysiske version af messen er aflyst, så præsentationen af LG-tv’et vil ske virtuelt, oplyses det.

Se også:  CES: LG lancerer rekordstort OLED-tv på 97 tommer

Det er ikke en verdenspremiere. Allerede her i 2019 lancerede den kinesiske producent TCL et mini-LED-tv, men sydkoreanske LG’s lancering er et tegn på, at nu kommer mini-LED-bølgen for alvor. Ifølge BBC rygtes også Samsung (der ikke har nogen OLED-tv i porteføljen) på vej med mini-LED-modeller.

Sådan fungerer Mini-LED

Men hvad er Mini-LED? Det er ikke nogen revolution inden for skærmteknologi, sådan som OLED var det, men en videreudvikling af LCD/LED-teknologien, der sikrer højere kontrast og sortere sort end traditionelle LED-tv.

Ligesom andre LED-skærme benytter Mini-LED en lyskilde bagved skærmen til at oplyse skærmens farvede billedpunkter (pixel), men hver enkelt LED-“pære” er her langt mindre. Ifølge LG er der plads til næsten 30.000 små LED’er bagpå den største skærm i den kommende serie, en 86″-model. Billige LED-tv i handlen har i dag blot nogle få snese.

LG vil præsentere den nye tv-serie virtuelt på CES-messen.

LG vil præsentere den nye tv-serie virtuelt på CES-messen i dagene 11. til 14. januar.

Mini-LED leverer dog ikke helt den dybsorte gengivelse, som du får fra en OLED-skærm, hvor hver pixel selv lyser op. Det matcher heller ikke en anden LED-teknologi, microLED (kendt fra Samsungs tv The Wall), hvor lysdioderne er så små, at de kan tildeles hver enkelt pixel. På LG’s nye skærme lyses formentlig 12 pixel op ad gangen, men selv det giver en kraftigt forbedret billedkvalitet sammenlignet med traditionelle LED-skærme.

Endnu ikke billigt

Det skulle være lettere at masseproducere et Mini-LED-tv end et tv med en af de andre avancerede teknologier, og dermed kan prisen holdes nede. Vi kender ikke for nuværende priserne på LG’s kommende Mini-LED-modeller, så om den prisforventning holder i virkeligheden, vil kun tiden vise.

TCL sælger et Mini-LED-tv herhjemme for 19.999 kroner i størrelsen 65″ – og det er jo ikke helt billigt. Erfaringen er dog, at prisen hænger sammen med antallet af leverandører og af produktionsvolumen. Begge dele går op, så der er håb om et mere tåleligt prisleje i løbet af det kommende år.

LG skulle lancere de ny tv-modeller under betegnelsen QNED MiniLED. QNED står i øvrigt for Quantum dot-Nano cell-Emitting Diodes.

Måske rammer producenterne lige det rette øjeblik med de nye mini-LED-tv. Hvis ikke coronaen fortsætter med at spænde ben, vil 2021 byde på både EM i fodbold (blandt andet i Danmark) og OL, som foregår i Japan. Sportsbegivenheder af denne kaliber plejer at få tv-salget til at brage i vejret. Teknologien har været der længe, og nu er tidspunktet inde, hvor også forbrugerne skal nyde godt af den. Det nye år tegner allerede spændende på tv-fronten.


TAGS
LG
Mini-LED
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S