Home » Test » LG gør dit dumme tv smartere
LG gør dit dumme tv smartere

LG gør dit dumme tv smartere

Share

Den nye SP820 Smart TV Upgrader kan sætte dit gamle – to år eller mere – fjernsyn i stand til at gå på nettet, hente indhold via dit hjemmenetværk og meget mere

Hvis du har lyst til at gøre dit tv smartere – uden at betale for en helt ny fladskærm – kan LG SP820N måskevære løsningen. Denne nye Smart TV Upgrader bliver markedsført som udrustet med alle de opkoblede tv-features, du finder på firmaets smarte tv, og det siger ikke så lidt. Topmodellen LM960V til 30.000 kroner for 55″-versionen er netop kåret som European Smart TV 2012-2013 af eksperterne i EISA.

AV-orienteret medieafspiller

Grundlæggende har LG’s løsning det meste til fælles med en medieafspiller fra et it-firma. SP820 kan trådløst eller kablet koble sig på dit hjemmenetværk, så du får adgang til fotos, musik og video på dine pc’er og/eller netværksservere. Desuden kan den gå på nettet, og du kan både browse frit og få adgang til dedikerede websites, som LG har aftaler med.

Det er også nærliggende at sammenligne SP820N med Apple TV, men med LG slipper du på godt og ondt for Apples iUniverse, og du får dekodere til langt de fleste gængse audio- og videoformater, med flac som den mest markante undtagelse.

Tilslutningen kan ikke være enklere. Træk et hdmi-kabel til tv’et og om muligt et netværks-kabel til routeren – trådløst er godt, men kablet er bedre. Audio kan overføres til et surround- system via et optisk kabel, og der er to usb (2.0)-terminaler til hukommelser og harddiske.

Se også:  Her sparer du vildt mange penge lige nu

Betjeningen går også som en leg, og i forhold til forgængeren ST600 fra sidste år er hastigheden stærkt forøget. Det tager mindre end 3 sekunder at indlæse en webside som AOD’s, og DR’s klares på knap 5 sekunder. Jeg skal heller ikke vente en evighed på, at mit digitale fotoalbum med 20.000+ billeder bliver klar til visning. De fleste videoklip – ikke mindst LG’s egne 3D-demoer – streames og vises stort set uden hak.

Magisk remote

LG har udviklet en Magic Motion-fjernbetjening, der kan betragtes som en krydsning mellem en mus og en laserpointer. Når du for eksempel vil indtaste en webadresse, behøver du ikke navigere på stavepladen med langsomme piltaster, men skal blot ramme det ønskede tegn med den røde pil og klikke med scrollhjulet.

SP820N måler 200×29×120 mm, og den behøver ikke engang stå fremme, for fjernbetjeningen arbejder med rf (radio frequency)-signaler frem for infrarøde stråler, der kræver optisk kontakt mellem de to enheder.

Sverige og ”andre”

SP820’s Home-menu har det meste til fælles med det tilsvarende skærmbillede på LM960V-tv’et, som jeg samtidig havde til test.

Se også:  Få et spritnyt 4K QLED-tv for under fem tusind kroner

Indtil videre er den største begrænsning, at SP820N kun kan indstilles til enten Sverige eller ”andre” lande, mens tv’et kan placeres i Danmark. Dette har betydning for de såkaldte Premium-tjenester, som ofte skal forhandles individuelt med rettighedsindehaverne i hvert enkelt land.

Den største forskel er, at du ikke får adgang til Viasats Viaplay-filmtjeneste med SP820N, men må nøjes med TV4 Play. Ellers handler det om de samme 3D-demoer og apps.

Og nu vi taler om apps, har LG udviklet en Smart Remote-app til både iOS og Android. App’en ser fin ud, og den skal understøtte medieafspilleren, men den gør det irriterende nok ikke på nogen af platformene. Måske skal smartphonen komme fra LG? Forhåbentlig kommer der snart en softwareopdatering, som kan løse lande- og app-problemet. I testperioden på et par uger er der kommet en stor og to mindre opgraderinger, så noget har LG gang i.

Alternativer

Med SP820N kan du opgradere ethvert tv med en ledig hdmi-indgang til et af markedets smarteste smart-tv. Det kan du imidlertid også med mange blu-ray- afspillere til omtrent samme eller lidt højere pris. Står du og mangler sådan én, kan de få hundrede kroner mere være givet godt ud, og en model med indbygget op- tagefunktion kan også være værd at overveje.


SP820 Smart TV Upgrader
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

LG SP820 er en medieafspiller, som i designkvalitet og brugervenlighed kan måle sig med Apple TV, samtidig med at den giver adgang til et mere åbent univers. Hvis producenten får styr på sin app og geografi, kan denne lille boks blive et endnu bedre køb.

Sending
User Review
4 (1 vote)
TAGS
LG
Smart TV
TV-boks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S