Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: LG C1: Billedet blæser dig bagover

Billedkvaliteten er i top. Det er andre ting, der gør, at dette tv ikke ender med titlen som testvinder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

LG kan det der med OLED. Det er denne producent, som står bag panelerne til en stor del af markedets modeller på tværs af producenter.

Den nye C1-model viser på fineste vis, hvor overliggeren for et godt OLED-tv befinder sig lige nu.

Besværlig opsætning

Det kedelige først. Opsætningen er ikke så ligetil som hos Panasonic og Sony. Tv’et må op at ligge fladt på et bord, før du kan bakse den klodsede fod på plads. Det er ret omstændeligt, og vi synes egentligt heller ikke, at den vaniljehvide fod er et særligt godt match til den sortrammede skærm. 

Fjernbetjeningen er den lidt specielle Magic Remote. Nogle elsker den, andre hader den. Vores følelser ligger et sted midt imellem. Det er smart, at du kan pege, hvor du vil trykke – i visse situationer. Når der skal tastes tekst eksempelvis. I andre situationer er det blot frustrerende, at hånden skal holdes krampagtigt i ro, hvis ikke du vil ramme forkert.

Styresystemet er webOS. Det byder på et fint udvalg af funktioner og apps – herunder Apple TV, Disney+, Netflix og Amazon Prime.

Via LG’s egen ThinQ-platform er  det desuden muligt at integrere tv’et med producentens øvrige smart home-produkter.  

Forbløffende billede

Tænd for skærmen, og wow-fornemmelsen er der øjeblikkeligt. Allerede inden vi overhovedet var kommet i gang med opsætningen, dukkede malerier op på skærmen. Lidt ”corny”, ja, men det var ikke desto mindre slående allerede her, hvor exceptionelt gode farver og hvilken betagende dybde tv’et leverer. Producenten hævder en farveægthed på 100 procent, og vi er tilbøjelige til at tro det. Kontrasten er enestående selv for OLED og sortniveauet suverænt.

Vi blev ikke mindre imponerede, da diverse streamingtjenester kom op at køre med indhold både af toptjekket kvalitet og af mere tvivlsom karakter. Tv’et har en stærk motor med kunstig intelligens, der tygger sig igennem det hele og spytter det ud på den mest fordelagtige måde.

Der er de nyeste standarder for HDR og Dolby Vision, og med en fin Cinema-tilstand og Filmmaker-mode er der grundlag for forrygende filmoplevelser. 

Tv’et er dog i ligeså høj grad gearet til gaming. Det kommer med både G-Sync- og AMD Free-Sync Premium-certificering og er officiel partner til Xbox, så uanset hvilken maskine du spiller på, er tv’et optimeret til at trække det bedste ud af den.

Via HDMI 2.1-porten kan du udnytte tv’ets 120 fps opdateringshastighed, når du tilkobler eksterne kilder.

En stærk bevægelseshåndtering gør desuden sit for at sikre knivskarpe sportsoplevelser. Dog er tv’ets sportstilstand lige lovlig hidsig. Farverne bliver så skingre, at det næsten gør ondt i øjet. Det er dog relativt nemt at justere.

Lyden imponerer ikke

Også på lyden må LG se sig slået af Panasonic og for den sags skyld også Philips. I betragtning af, hvor slankt LG-tv’et er, kan man dog ikke klage. Der er godt med power i lyden. Dolby Atmos understøttes også, omend surroundeffektten på ingen måde kan måle sig med de to rivalers.

Som en samlet pakke efterlader LG C1 således lidt tilbage at ønske, selvom billedkvaliteten er helt i top.