Home » Printer » Letfodet replikator fra Canon
Letfodet replikator fra Canon

Letfodet replikator fra Canon

Share

Alsidig flatbedscanner der håndterer såvel fotos,
dokumenter, samt e-mail og generering af PDF-dokumenter. CanoScan LiDE 200
giver meget for pengene

Flatbedscannere er måske ikke den produkttype, der promoveres mest hverken online eller offline i de fleste medier. Behovet for at kunne scanne sine dokumenter og fotos ind på computeren, samt at kunne kopiere de selvsamme dokumenter og fotos, eksisterer ikke desto mindre uformindsket trods den manglende omtale.

Testemnet, der er en A4 flatbedscanner, fylder ikke meget på skrivebordet, men dækker alligevel de fleste behov, man kan ønske sig af en scanner. Lægges det dertil, at prisen absolut ikke er urimelig, ser det ud til, at Canon her har et produkt, hvor nytteværdien langt overstiger indkøbsprisen. Men testens forløb vil afsløre, om det også er tilfældet.

En god start

CanoScan LiDE 200 scorer nogle hurtige point, inden den overhovedet er sat i drift. For det første medfølger der et usb 2.0-kabel til produktet – i modsætning til mange andre produkter, der ligeledes overfører data via usb-kabel.

Nu havde det også været mærkeligt, hvis ikke der medfølger et usb-kabel med scanneren. Ikke mindst, fordi den henter strømmen via usb-kablet, der er med andre ord ikke brug for en ekstrem strømforsyning.

Se også:  Canon EOS M50 MK II [TEST]: Når indholdet skal direkte på nettet

Flere pluspoint på skalaen, og det bliver endnu mere fornøjeligt, for scanneren kan nemlig monteres på en fod, så den nærmest står horisontalt. Ved nærmere omtanke vil det, at låget skal åbnes vertikalt i stedet for horisontalt, negligere den fordel det mindre pladsbehov, som scannerens vertikale placering, bringer. Men valget får brugeren under alle omstændigheder, og det er også noget værd. At installationen er lige at gå til, at der findes mulighed for onlinehjælp, og at der medfølger programmerne MP Navigator EX, samt ArcSoft PhotoStudio 5.5 gør kun den umiddelbare brugeroplevelse bedre.

Teori og praksis

Scannerens venlige væsen fortsætter, når turen kommer til den daglige betjening. På enheden findes der på fronten fire såkaldte EZ-knapper, der giver adgang til henholdsvis hurtig kopiering af dokumenter, scanning af selv samme, pdf-generering samt klargørelse til afsending via e-mail.

Alle disse funktioner fungerer gnidningsfrit til hurtige jobs, og uden at brugeren skal foretage en masse valg. Hvis man ønsker mere kontrol over kvalitet og diverse indstillingsmuligheder, skal man anvende MP Navigator EX-softwaren, der trods de ekstra muligheder er ganske let at anvende. Scanneren kan for øvrigt hardwaremæssigt scanne i opløsninger op til 4800×4800 dpi via printdriveren, og op til 19.200 dpi i en software emulgering.

Se også:  Canon Maxify GX7050 [TEST]: God driftsøkonomi med fikse blæktanke

Til almindelig brug anvendes der 300 dpi, men andre opløsninger såsom 600 dpi kan vælges, hvis man ønsker finere resultater. Scanningerne kan efterbehandles i ArcSoft PhotoStudio, hvilket kan være en fordel, da scanneren trods udmærket kvalitet ikke helt når op på højde med detaljerede originaler. Scanneren kan ellers scanne i 48bit farvedybde i farver, samt levere output i 24- samt 48bit farvedybde. I gråskala kan der scannes i 16bit dybde samt leveres output i 8bit. Farvescanninger er virkelig fine for en scanner i denne prisklasse.

I 300 dpi foregår scanningerne meget hurtigt i såvel farve som gråtone og sort. En anden lille finesse er, hvad Canon kalder et Z-hængsel, denne bevirker, at det er muligt at scanne fra tykke brochurer eller sågar bøger. Ønsker man at foretage OCR-scanninger, hvor indscannede dokumenter kan gemmes i redigerbar tekstformat kan det også foretages. Men man skal dog først investere i et separat OCR-tekstgenkendelsesprogram, som så sættes til at være standardprogrammet for OCR-scanninger.


CanoScan LiDE 200
 • Udskrifthastighed
 • Udskriftkvalitet
 • Rækkevidde
 • Støj
 • Batterilevetid
 • Ruteberegning
 • Satellitsignal
 • Billedekvalitet
 • Elforbrug
 • Komfort/brug
 • Ydelse
 • Features
 • Brugervenlighed
 • Pris
4

Alt om DATA siger

Virkelig god scanner til lejlighedsvise scanninger, der ikke skal overholde krav til grafiske brancher. Er dog en virkelig fin scanner med vægt på meget let betjening og til en meget fordelagtig pris.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Canon
CanoScan LiDE 200
scanner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S