Home » Bærbar computer » Let bærbar til turen
Let bærbar til turen

Let bærbar til turen

Share

Vi har set lidt af hvert her på AOD: bærbare computere i alle størrelser og vægtklasser. Men den bærbare, vi kigger på her, er overraskende let af sin størrelse

Toshiba Satellite R630-13U er en 13,3″-bærbar til privat brug. Den minder i udseende en hel del om Toshibas Portégé R700-serie til erhverv. Grundlæggende er det også samme konstruktion.

Forskellen er, at R630 ikke har biometrisk fingerscanner, EasyGuard-sikkerhed samt mulighed for opkobling til dockingstation. Endvidere har R630 ingen usb 3.0-port, og erhvervsmodellen kan fås med integreret 3G-modem.

Ligesom sin professionelle fætter fås Satellite R630 med forskellige hardware-sammensætninger. Det store scoop er, at R630 tilbyder samme grundlæggende egenskaber som R700 til langt billigere pris. Denne bærbare kom med Windows 7 Home Premium 64bit.

Sort, fjerlet og vridningsstabil

Fremtoningen er sort i en mat finish og rene linjer. Den bærbare er udført i en magnesiumlegering, hvilket bevirker, at vægten er holdt nede på 1,43 kilo for en 13,3″ bærbar. Trods den lave vægt er der ingen slinger i valsen med bygningskvaliteten. Bevares, materialet ved håndledsstøtten giver efter ved fast pres, men chassiset er i sin helhed virkelig stift.

Det indbyggede tastatur er af ø-typen, tasterne er rektangulære med blød vandring, der dog ikke går over i at blive upræcis. Det skal siges, at tas-terne ikke er voldsomt store, til gengæld er mellemrummet mellem dem så stort, at indtastning fungerer meget godt enhedens størrelse taget i betragtning.

Det lettes også af, at selve tastaturpladen er sænket i forhold til håndledsstøtten. Touchpad understøtter multitouch, har en behagelig stor størrelse og føles behagelig i brug. En smart detalje er, at man kan slå touchpad fra via en knap lige oven over touchpad-feltet.

Lidt uens hardwareniveau

Toshiba Satellite R630 er angivet til at have en batterilevetid på op til knap ni timer. Vi målte den med Battery Eater 2.70 Pro. I læs-testen nåede R630-13U op på 4 timer og 38 minutter, i klassisk-testen løb batteriet ud efter 2 timer 53 minutter. Alt målt i balanceret strømstyringsplan med alt trådløst slået til.

I øko-tilstand med alt trådløst deaktiveret kan man garanteret presse godt to timer mere ud af den bærbare i lette anvendelsessituationer. Det er ikke rekord, men man skal huske, at det ikke er en ultrabesparende processor, der sidder i denne bærbare, men en Intel Core i5 460M dual core på 2,53GHz. Det resulterer da også i en fornuftig om end ikke blæret PCMark Vantage-score på 5.126 PCMarks.

Resultatet reflekterer, at denne bærbare har integreret Intel GMA HD-grafik, men den 500GB-, 5.400 rpm-harddisk trækker også en hel del ned. I HD Tune 4.60 Pro måltes den gennemsnitlige læsehas-tighed til 66,2MB/s, pænt men ikke blandt de hurtigste. Processoren er uomtvisteligt den stærkeste enkeltdel i denne bærbare. De 4GB ddr3-ram er gode at have, men heller ikke de er de hurtigste.

Afvejningerne er sikkert betingede af ønsket om sparsommelighed og håbet om at undgå for stor varmeudvikling, når det kommer til harddisken. Skærmen på 13,3″ har en opløsning på 1.366×768 pixels, den er klar og tydelig og af glare-typen, hvilket afstedkommer en del refleksioner i skærmen ved lysindfald.

Det er ikke features, der mangler: Der er optisk dvd-drev, hdmi, e-sata, to usb 2.0-porte, sd-kortlæser samt vga-stik i den moderate størrelsesenhed. Netværk udgøres af 1Gbit/s lan, 802.11n trådløst og bluetooth 2.1 trådløst.

Er der en lille svaghed ved denne ellers udmærkede bærbare er det varmeudviklingen, hvor undersiden efter længere tids seriøs brug stedvis bliver ret så varm. Helt støjsvag er R630-13U heller ikke, blæseren høres til stadighed arbejde med at køle chassiset. Det er ikke ubehageligt, men efter lang tid med tung anvendelse bliver det dog lige i overkanten.


Satellite R630-13U
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Utrolig flot skåret bærbar holdt i enkelt design og med en imponerende kombination af lethed og holdbarhed. Der er kræfter nok og behagelig betjening. Dog kunne den godt være en anelse mere stille.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Satellite
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S