Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Yoga 910: Nobel 2 i 1-bærbar med fin batterilevetid

En Lenovo Yoga 910 er en flipbar bærbar i high end-klassen, hvilket er en af hverdagens glæder. Vores testeksemplar er desuden udstyret med en UHD-skærm, uden at batterilevetiden svigter  .

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det vil nok være svært i en forsamling at få flertal for det synspunkt, at Lenovo Yoga 910 ikke er noget særligt.

Det er der en årsag til, for Lenovos high end-serie af 2 i 1-bærbare har et genkendeligt og ganske sikkert stilmæssigt udtryk. Chassiset er støbt ud af et enkelt stykke aluminium, og det efterhånden velkendte Lenovo armbånds-inspirerede hængsel er anvendt.

Det betyder, at den bærbare er helt og aldeles vridningsstabil. Den giver sig ikke en tøddel, hvis man tester dens kvaliteter på det punkt. Noget af den samme soliditet fornemmer man i skærmrammen, den hører i hvert fald ikke til blandt de mere 'levende' af slagsen.

Følger tidens trend

Lenovo Yoga 910 har ikke blot en bundsolid konstruktion. Designet fremstår elegant og tilstrækkelig selvstændigt, selvom grundudtrykket overordnet set minder om mange high end-bærbare i dag.

Den svagt kileformede bærbare er 14,3 mm tyk på tykkeste sted, og vægten er angivet til 1,4 kg. Den føles relativt let, omend andre bærbare slår den på det punkt. At Lenovo har bakket lidt ud af den stadige jagt på lavere vægt, og satset på soliditet kan også ses som en styrke. Man skal dog også huske på, at vi har at gøre med en 13,9"-bærbar. De slanke skærmrammer har gjort det muligt at klemme alt dette ned i et chassis, der er 32,3 cm bredt.

Vores testeksemplar hører til blandt de mest veludstyrede modeller i serien og koster også derefter. Man kan få udgaver, der er godt 3000 kroner billigere.

Uanset hvad, er der tale om en eksklusiv bærbar. Det giver sig udtryk i hængslet, materialevalget og den fornemme forarbejdning. Det genspejler sig i de blødt svungne linjer i tastaturregionen, samt i den tynde kant der løber rundt om den bærbare fra side til side.

2-i-1 med overskud

Lenovo Yoga 910 er som sagt let, men ikke ultralet. Her spiller valget af processorer også ind. Den anvendte Intel Core i 7-7500U er en dual core-processor på 2,70 GHz, med mulighed for at en kerne når 3,50 GHz. Hyperthreading understøttes også.

Det gør, at Lenovo Yoga 910 bedre kan håndtere de opgaver, hvor en Core M-udstyret ultralet bærbar begynder at føles sløv.

Vi har dog stadig at gøre med en bærbar, der er egnet til lettere til medium krævende opgaver. En score på 45,26 GOPS i SiSoftware Sandras cpu-aritmetriske test er fin, men meget langt fra de virkeligt stærke processorer på markedet.

Når man anvender Lenovo Yoga til det, den er skabt til, så klarer den sig eksemplarisk. Det skyldes et samspil mellem processoren, hele 16 GB ddr4 ram og ikke mindst den lynhurtige PCI-e ssd på yppige 512 GB.

Hardwaren driver naturligvis prisen i vejret, men giver også brugeren de bedst mulige betingelser. Med en 512 GB ssd så er det heller ikke pladsmangel, der umiddelbart truer.
Ssd'en er i det hele taget noget af en vildbasse. Vi har målt en sekventiel læsehastighed på 2155,7 MB/s samt en sekventiel skrivehastighed på 1051,5 MB/s med HD Tune Pro.

I PCMark 8 Storage-testen, der baserer på reelle opgaver i forskellige programmer, scores der 359,4 MB/s.

Sprød skærm

Der er mange andre grunde til at synes om Lenovo Yoga 910. Blandt andet står såvel tastatur som touchpad for en virkelig god brugeroplevelse.

Touchskærmen i testeksemplaret har UHD-opløsning, den er meget detaljeret, lysstærk og med levende farver. Touch fungerer også godt, eneste lille minus er refleksioner i skærmen.

Heldigvis er batterilevetiden god trods skærmopløsningen. I Powermark har vi målt 5 timer 1 minut i den balancerede test, og 8 timer 34 minutter i produktivitetstesten, glimrende.