Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Yoga 730: Prisbasker med stor 4K-skærm

Drømmer du om både at kunne få en stor skærm, kraftige grafikmuskler og hurtig ydelse, så leverer Lenovo pakken til en fornuftig pris.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Denne Lenovo er ikke den nyeste på markedet. Men det kan vise sig at være en fordel. For du kan nu få Yoga 730 til omkring 7600 kroner mod en tidligere pris på omkring de 10.000 kroner. Og det gør maskinen til lidt af en prisbasker i denne test, når man måler, hvad man får for pengene.

For under tastaturet på testens største maskine (sammen med Acer) banker der et maskinrum, som har kræfter i massevis. Vi nævner i flæng en hurtig Core i7-processor, hele 16 GB hukommelse og et grafikkort fra GeForce, der er dedikeret til gaming. Det er godt nok fra den nederste hylde, når vi taler rendyrkede gaminggrafikkort, men det er det kvikkeste i denne test, og sammen med den øvrige bestykning gør det Yoga 730 til en hurtigløber på spil. I vores kontrolmålinger måler den da også bedst.

Starter du et spil, vil du nyde den store 15,6”-skærm, der har forrygende 4K-opløsning. Nu er det ikke så mange spil, der rent faktisk kører den høje opløsning, men napper du en film eller serie fra Netflix, kan du i hvert fald nyde den høje opløsning, hvor billederne kører helt glidende og lækkert på den store skærm. Er hastigheden på dit netværk hurtig nok, får du flotte billeder uden hakken.

Skulle du være i det kreative hjørne, er Lenovo i sit es sammen med en pen. Det er let at vende skærmen rundt og bruge den som en tablet til de programmer, der understøtter det, for eksempel et tegneprogram. Her vil du også sætte pris på den høje opløsning og generelt kvikke reaktion, skærmen har på alle input.

Skærmen, som altså kan vippes hele vejen rundt, har hængsler af høj kvalitet. Maskinen er fint vridningsstabil og er bygget i en kvalitet over gennemsnittet. På dette punkt er den et par klasser over Acer, som også har 15,6”-skærm. Lenovo-chassiset har dog ikke den samme lækre overflade og finish, som Dell og Huawei i testen har.

Den store skærm betyder også, at du har en pænt stor maskine at slæbe rundt på, og vægten er da også testens næststørste med cirka et halvt kilo ned til de letteste. Men det er prisen for en stor skærm.

Fremragende tastatur

Lyden kommer godt ud af maskinen uanset, hvordan du bruger computeren, men der mangler lidt fylde og saft og kraft. Yoga 730 understøtter da også Dolby Atmos, som mange film og serier efterhånden leveres med fra streamingtjenester. Betragtningsvinklen på skærmen er desuden ret god, så flere kan sagtens dele oplevelsen.

Til almindeligt pc-brug sætter vi stor pris på en fingeraftrykslæser, der giver sikkerhed i forhold til pilfingre, når du har computeren med uden for hjemmets fire vægge – måske på en uddannelse.

Men også det fremragende tastatur, der er testens bedste, skal have ros. Lenovo formår at lave en bærbar pc’er, hvor der er den helt rigtige feeling i tasterne, og hvor det er let at ramme tasterne rigtigt. Hver tast har en let bue i bunden og har samtidig den egenskab, at de opfanger meningen, selv når du rammer lidt skævt på tasterne.

Læs hele stortesten her:

Bærbare computere [STORTEST]: Her får du mest bærbar for pengene