Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Yoga 720: Lynhurtig pc og stor tablet

Lenovo Yoga 720 er en lynhurtig pc med en 15”, der kan vippes rundt og fungere som en ganske stor tablet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du synes, at en 15”-skærm er for voldsom til en hybridcomputer, så kan denne Lenovo Yoga 720 være den bærbare pc, som får dig til at ændre mening. Den er hverken for tung eller for stor, men tværtimod et særdeles velafstemt produkt med masser af pc-kræfter.

Den testede udgave af computeren er udstyret med et Nvidia GeForce GTX 1050-grafikkort, som tilfører ekstra grafikevner og løfter Yoga 720 op i samme luftlag som de internationale konkurrenter Samsung Notebook 9 Pro og HP Spectre x360 15.

Rigtig godt tastatur

I det store og hele er Yoga 720 bygget som en drøm. Overalt forsøger den at behage sin ejer lige fra den lækre aluminiumsfinish til bagbelyste tastatur. Tasterne giver den helt rigtige modstand og er langt bedre end den butterfly-mekanisme, som man finder i Apples MacBook Pro-computere. Desuden er alle taster rundede, hvilket sikrer god ergonomi.

elv om trackpad’en ikke er så præcis som Apples Force Touch-trackpads, er den stadig blandt de bedre, vi har brugt på en Windows-bærbar. Og den sølvfarvede kant bidrager til den luksusfornemmelse, man får i selskab med Yoga 720.

Ventilatoren har en enkelt bagudvendt åbning. Maskinen er ikke helt stille, men ventilatorerne er placeret, således at de aldrig virker distraherende. Det er faktisk noget af en præstation, for processoren er fra Intels firkernede H-serie, en Core i7-7700HQ, den første af sin slags i en 2 i 1-computer. Man skulle tro, at sådan en processor kombineret med GTX 1050-grafikkortet ville føre til en masse støj, især under hidsige spil. Men sådan er det ikke.

Trods musklerne har Yoga 720 et ret kompakt kabinet, så du kan sagtens svinge skærmen rundt og nyde en spillefilm i sengen. Skærmopløsningen er full HD, hvilket selvfølgelig ikke sikrer samme detaljerigdom som en tv-skærm med UHD. Det må man leve med.

Du kan til gengæld ikke leve med højttalerlydens kvalitet, hvis du ser film. Højttalerne spiller nedad, hvilket medfører en ulden lydgengivelse. Men i det hele taget er lyden spinkel. Så Yoga 720 dur kun til film, hvis du er alene i sengen, for du bliver nødt til at koble et sæt hovedtelefoner på pc’en.

Du kan vippe skærmen rundt, og så kan computeren bruges som sengebiograf.

Heller ikke udvalget af ind- og udgange får armene i vejret. Der er tre USB-porte, men kun én af dem er USB-C. Der er en hoved-telefonudgang og en strømtilslutning (Lenovos egen – ikke noget med USB her).

Desuden skal du have fat i en adapter, hvis du vil tilslutte en skærm med HDMI. For den port mangler trods computerens ret høje pris på cirka 12.000 kroner. I det mindste kunne man have lagt de nødvendige kabler og adaptere ved.

Men vigtigere er selvfølgelig ydelsen. Og på det punkt skuffer Yoga 720 på ingen måde. Den smadrer alt på sin vej. På grund af processoren fra Intels H-serie (i stedet for den normale U-serie) har de tidligere nævnte konkurrenter fra Samsugng og HP ikke en chance, når vi kører benchmark-programmer. Selv med halvt så meget ram som de to nævnte konkurrenter var Yoga 720 langt hurtigere i for eksempel PCMark.

Der er selvfølgelig grænser for alt, og Yoga 720 kan ikke stabilt køre et komplekst triple-A-spil som NieR Automata med 1080p-opløsning og en framerate på 60 fps med grafikken sat i de mest kritiske indstillinger. Men den kan sagtens køre de fleste ambitiøse spil, hvis du sætter opløsningen til HD (1366 x 768).

Du kan logge ind med dit finger-aftryk, hvis du ønsker denne form for verifikation.

Fornuftig batteritid

Vi satte computeren til at afspille filmen Guardians of the Galaxy i loop – uden tilsluttet strøm – og den holdt til denne udholdenhedsprøve i syv timer og syv minutter. De to topcomputere fra HP og Samsung klarede henholdsvis fem timer og 31 minutter og otte timer og 23 minutter. Så på dette punkt lægger Yoga 720 sig midt i feltet.

Yoga 720 fås i en række forskellige konfigurationer – for eksempel med mindre skærm og en lidt svagere processor. Men bedømt i den testede konfiguration er Yoga 720 en computer, man nemt bliver begejstret for trods indvendingerne om manglende porte og dårlig højttalerlyd. Og den vil utvivlsomt også vække begejstring i de lidt mere beskedne konfigurationer. Yoga 720 får uden forbehold vores anbefaling for sin flotte byggekvalitet, det fine tastatur og den høje ydelse.