Home » Sikkerhed » Lenovo vil sikre pc’en fra vugge til grav
Lenovo vil sikre pc’en fra vugge til grav

Lenovo vil sikre pc’en fra vugge til grav

Share

Computeren er det svage led i organisationers og virksomheders sikkerhedsstrategi. Den er truet fra bundkortet samles helt frem til, at den skal bortskaffes efter brug. Det forsøger Lenovo at afhjælpe med sikkerhedskonceptet ThinkShield

Hvornår er en pc usikker? Altid! Den er truet i produktionsfasen, den er truet under brug på kontoret eller i marken, og den er truet, når den skal repareres eller bortskaffes. Den er kort sagt det sikkerhedsmæssigt svage led i enhver organisation. Det ved de dominerende pc-producenter udmærket. Derfor lapper de sikkerhedshullerne med en lang række tiltag.

Lenovo har været særlig aktive på dette felt. Producentens ThinkPads er erhvervslivets og mange offentlige institutioners foretrukne pc-valg, så her har der været et stort pres fra kunderne for at reducere risiciene. Sidste år lancerede Lenovo sikkerhedskonceptet ThinkShield, hvor man samler alle de mange sikkerhedsfunktioner i ThinkPad-computerne under et samlet varemærke. Det gør Lenovos sikkerhedsbestræbelser mere forståelige, og samtidig får Lenovo kommunikeret til kunderne, at producenten ønsker at beskytte brugere og organisationer i hele den enkelte ThinkPads liv – fra vugge til grav, som det hedder.

Se også:  Vind en smart skærm med stemmestyring

På den måde er Lenovos blevet flagskibet i computerindustriens bestræbelser på at sætte højere mure op omkring den sikkerhedsmæssigt svage bruger-pc. Så lad os kigge nærmere på, hvad ThinkShield egentlig dækker over.

ThinkShield har fire søjler

Lenovo deler ThinkShield op i fire hoved-områder: data, identitet, online og computer-enhed. Det er nærmest som fire søjler.

Den første søjle, data, handler om at sikre, at filer, dokumenter og kritiske oplysninger ikke falder i it-kriminelles hænder. Netop den voksende it-kriminalitet er drivkraften bag langt de fleste sikkerhedstiltag i computer-industrien.
Data beskyttes på tre måder. Den første er rettet mod nysgerrige blikke, slet og ret.

Lenovo kalder det PrivacyGuard. Når du sidder i et fly, i et tog eller på en café og nyder en kop kaffe, mens du retter nogle forretningskritiske dokumenter til, risikerer du uden at bemærke det, at en konkurrent kigger dig over skulderen. Dine forretningsplaner er i fare for at blive afsløret.

Se også:  Lenovo P44W-10 [TEST]: Står korrekt og virkelig skarpt

Denne ”skuldersurfing” stoppes med PrivacyGuard, som er indbygget i de fleste Lenovo ThinkPads. Det er et elektronisk filter, ePrivacy, der gør det umuligt at se skærmen fra en skrå vinkel. Filtret slås til og fra med en knap. Du kan endda indstille nogle ThinkPads til automatisk at slå filtret til, hvis for mange øjne skulle været rettet mod skærmen på din laptop. Og hvis du forlader din computer uden at slukke den, registreres det af en sensor, og computeren lukker automatisk.

TAGS
lenovo
ThinkShield

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S