Home » Spil » Lenovo vil bekæmpe sexisme i gaming med Girls Legion
Lenovo vil bekæmpe sexisme i gaming med Girls Legion

Lenovo vil bekæmpe sexisme i gaming med Girls Legion

Share

Nedladende jokes og udelukkelse fra fællesskabet er hverdagskost for mange kvindelige gamere, som ofte føler sig ensomme på nettet. Det vil platformen Girls’ Legion gøre op med ved at tilbyde kvindelige gamere i alle aldre et ’safe space’, hvor de kan spille med og støtte hinanden

Det skal være slut med sexistiske kommentarer og digitale krænkelser i gaming-miljøet. Sådan lyder ambitionen fra Lenovo, der med initiativet Girls’ Legion vil komme sexisme og diskrimination på nettet til livs.

Girls Legion er en dansk platform, hvor kvindelige gamere på tværs af alder, sociale baggrunde, lokationer, spil og rang kan mødes virtuelt for at spille med og mod hinanden samt dele deres oplevelser og erfaringer fra gamermiljøet.

Se også:  Lenovo ThinkStation P340 T [TEST]: Et tårn til det tunge arbejde
Et “safe space”

Platformen står som et ’safe space’ i en tid, hvor sexisme er højt på dagsordenen i den offentlige debat – både i og uden for gamer-miljøet. Mens flere brancher og miljøer først er ved at få øjnene op for problematikken, har det i gamermiljøet længe været et anerkendt problem, at kvindelige gamere risikerer at blive udsat for diskrimination og chikane, når de spiller på nettet.

Så sent som i juni i år stod flere af de største kvindelige gamere i USA frem og delte deres oplevelser med seksuelle krænkelser fra mandlige med- og modspillere, og i denne uge har 16 ansatte i streamingvirksomheden Twitch anklaget ledelsen for at se gennem fingre med grov chikane på platformen.

Se også:  Stigende krav til mobile workstations sender nye produkter på markedet

Og netop den tendens vil Lenovo gerne være med til at vende gennem Girls’ Legion.

”Der er rigtig mange piger derude, som føler sig ensomme på nettet. Girls Legion er et sted, hvor piger og kvinder i alle aldre kan tale højt om deres oplevelser og dyrke deres interesse i et trygt fællesskab. Gaming foregår ofte på drengenes præmisser, og det vil vi gerne tilbyde et alternativ til,” fortæller 28-årige Christine Jensen, som er ambassadør for Girls Legion.


TAGS
Gaming
lenovo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S