Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Thinkpad L13 Yoga: En fleksibel krydsning

En interessant krydsning mellem en klassisk Thinkpad og en fleksibel Yoga-bærbar.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Thinkpad er måske den mest genkendelige grundmodel blandt bærbare computere. Den har set ud, som den gør, stort set siden fødslen hos IBM tilbage i 90’erne, og den er stadig blandt de mest populære modeller.

Det er Lenovo, der står bag maskinerne i dag, og med Thinkpad L13 Yoga har man forsøgt at produktudvikle ved at parre en Thinkpad med en af producentens andre populære modeller, den fleksible Yoga hybrid-pc.

Resultatet er en klassisk Thinkpad tilsat en touchskærm, der kan flippes hele vejen rundt, så du får mulighed for at bruge maskinen som tablet, præsentationsskærm m.m.

Udvider mulighederne

Ideen er slet ikke tosset, da den giver dem, der sværger til en Thinkpad, de ekstra muligheder, man får i en 2-i-1-maskine.

Der følger endda en digital pen med, som kan klikkes ud af siden på maskinen, når man vil tegne eller præcisionsredigere i hånden.

Skærmen kan man ikke klage over. Den har et skarpt farvestærkt billede.

God motor

Maskinen er godt forsynet med tilslutningsmuligheder, og Lenovo har ikke sparet på kræfterne. Der er Core i7-processor, Wi-Fi 6 samt godt med ram og et fornuftigt batteri, der kan oplades hurtigt. Maskinen har desuden en smart slumretilstand, hvor mails og lignende opdaterer, mens skærmen er slukket og computeren sparer strøm.

Ydelsen er fin, uden helt at blæse os bagover, men der er en fornuftig størrelse SSD-harddisk.

Lidt tyk ramme

Af en 2-i-1’er er L13 Yoga til den tunge side, og designet synes en anelse kluntet. Rammen udenom skærmen er lidt tyk, og det ellers udmærkede tastatur med den klassiske, røde trackpoint synes unødigt klemt. Touchpad’en er heller ikke stor.

Der er en praktisk fingeraftrykslæser ved siden af til hurtigt login på pc’en. Vi foretrækker dog, når den er integreret i powerknappen, som hos nogle af konkurrenterne.

Selvom forsøget er sympatisk, synes vi således ikke denne krydsning er hundrede procent vellykket. For den, der søger en solid bærbar med fleksibiliteten fra en 2-i-1er, er den dog ikke desto mindre værd at have i tankerne.