Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo ThinkCentre M920 Tiny: Lille erhvervscomputer med stort ΄hjerte΄

ThinkCentre M920 Tiny er en kompakt erhvervscomputer, der ikke fylder mere end en slank madkasse. Den er dog imponerende alsidig med fine kræfter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange bække små gør en stor å, hedder et ordsprog, og der er bestemt noget om snakken.

Et glimrende eksempel herpå er denne testede Lenovo ThinkCentre M920 Tiny micro-computer. Vælger man den i stedet for en traditionel stationær computer, kan man som virksomhed slå to fluer med et smæk.

For det første vil energiforbruget potentielt mindskes, der er eksempelvis ikke et dedikeret grafikkort, og hardwaren er di-mensioneret i forhold til brugsscenariet. Er man en større virksomhed, vil dette kunne medføre en mærkbar årlig besparelse på energiudgifterne.

Den anden fordel er umiddelbart synlig, dimensionerne gør, at denne micro-pc nærmest ingenting fylder i forhold til en traditionel stationær computer. Den er tilmed lettere at opsætte, ingen monteringsbøjler under skrivebordet her.

Vellykket minimalisme

Ønsker man at tage skridtet fuldt ud, leverer Lenovo en ThinkCentre Tiny-In-One-skærm (se billedet til højre), der har indbygget slot til montering af eksempelvis M920, på den måde kan man med et stå med en fuldstændig alt-i en-computerløsning.

Når man skærer ind til benet som ved ThinkCentre M-serien Tiny, så vil der naturligvis skulle foretages kompromisser.

Her er det blandt andet, at computeren leveres med en strømadapter, som vi normalt ser det hos bærbare computere, der er simpelthen ikke plads i kabinettet.

Så kunne man godt frygte, at næste skridt ville være, at minimalismen har taget overhånd, hvilket eksempelvis kunne udarte sig i manglende features, herunder specielt manglende tilslutningsmuligheder. Det ville seriøst begrænse anvendelsesmulighederne.

Men der er heldigvis intet at frygte i den retning, en lille detalje er, at man kan få adgang til det indre uden at skulle anvende værktøjer.

Det er desuden ret imponerende, hvor mange tilslutningsmuligheder den lille computer byder på, størrelsen taget i betragtning.

Man kan også glæde sig over, at der er blevet plads til flere USB 3.1-porte af generation 2, der med en teoretisk overførselshastighed på 10 Gbit/s er dobbelt så hurtig som tilsvarende generation 1.

Kraftfuld og sikker

Det er klart, at ThinkCentre M920 ikke egner sig til alle anvendelsesområder. Hvis der skal arbejdes specifikt med grafiktunge applikationer, er det ikke lige denne computer, man søger.

Frygter man på den anden side, at der ikke er kræfter nok til andet end lettere kontorbrug, bliver man dog overrasket, der er ikke tale om pauver implementering af en stationær pc.

Vores testeksemplar er eksempelvis udstyret med en sekskernet Intel Core i7-8700T-processor på 2,4 GHz, som takket være Turbo Boost kan gå langt højere op i taktfrekvens.

Testeksemplaret har 8 GB ram, her ville vi foretrække 16 GB, hvilket også ser ud til at være den normale konfiguration i salgsøjemed sammen med den her valgte processor.

Som sagt mangler den testede konfiguration i hvert fald ikke kræfter, hvilket blandt andet ses i SiSoftware Sandra cpu aritmetiske test, hvor scoren ender på 192,78 GOPS (giga operations per second), hvilket signalerer, at der er masser af regnekraft til stede. Læg dertil den anvendte M.2-ssd som sørger for, at man som bruger ikke skal vente på, at computeren reagerer ved input.

En ting, der er godt ved ThinkCentre M920 Tiny, er, at der er indbygget 802.11ac Wi-Fi, dog ser vores målinger ud til, at overførselshastigheden godt kunne være bedre. Som erhvervs-pc får man Intels VPro, Trusted Platform, og systemet har Smart USB Protection, der bestemmer, hvilke USB-enheder der må benyttes.og ditto tilslutningsmuligheder