Home » Bærbar computer » Lenovo T480S [TEST]: Legenden leverer varen til attraktiv pris
Lenovo T480S [TEST]: Legenden leverer varen til attraktiv pris

Lenovo T480S [TEST]: Legenden leverer varen til attraktiv pris

Share

Lenovo er business-folkets foretrukne våben, og denne model giver virkelig valuta for hver en krone

Man kan næsten ikke forestille sig en test af bærbare computere til professionelt brug uden at have Lenovo med. Engang hed disse computere IBM ThinkPad, og de var nærmest med til at definere den bærbare computer til forretningsmanden.

Model TS480S skuffer på ingen måde. Heller ikke, hvis du er på udkig efter en computer til jobbet. Du får det helt traditionelle design, som kun er ændret en anelse gennem tiderne. Som med en Porsche 911 er der ingen grund til at ændre ved et design, der bare fungerer fra starten!

Thinkpad-designet er gennemtænkt og gennemprøvet. Her er ingen vaklen og ingen forsøg på at prøve noget helt nyt, som man tit ser det hos konkurrenterne. Der er ikke så meget pjank over en Thinkpad. Du får et chassis med sort, mat overflade, som er ret modstandsdygtig over for fedtede fingre. Computeren er let at bære under armen, men har dog ikke helt samme lækre, ”skridsikre” overflade som den dyre Dell.

Solidt chassis

Chassiset er virkelig vridningsstabilt og kan holdes i to fingre med skærmen åben helt ude i kanten, uden at du observerer den mindste krumning. Desuden er maskinen udstyret med en yderst præcis touchpad, hvor funktionsknapperne er placeret øverst – sådan som de altid har været. Hertil kommer den lille røde cursorknap midt på tastaturet, en alternativ mus, der kan spores helt tilbage til den tid, hvor IBM stod for at bygge ThinkPads.

Se også:  Asus lancerer 16" OLED-laptops med heftige specifikationer

Der er naturligvis også en fingeraftrykslæser, ligesom der er blevet plads til Dolby-lyd – business folket har vel også ret til god lyd. Den 14″ store skærm er på mange måder en ideel størrelse. Computeren fylder ikke alt for meget, og der er tilpas med skærmplads at boltre sig på. Skærmen er ifølge Lenovo blændfri – hermed menes nok, at den ikke har lysrefleksioner.

Det holder i praksis. Selv når du går udenfor med computeren og sætter dig et meget sollyst sted, er der næsten ingen spejling af baggrunden. Skærmen leverer måske ikke markedets mest strålende farver, men til gengæld et billede, der har god dybde og et fint detaljeret sortniveau. Det er ikke en computer, du ville vælge, hvis du ofte sad og så film på den. Gaming er heller ikke denne computers spidskompetence, selvom det da kan lade sig gøre.

Se også:  Professionel bærbar viser 3D – nu uden brug af briller
Hurtigt på nettet

T480S hopper meget hurtigt på de netværk, den kender. At du også kan tilslutte eksternt Thunderbolt-udstyr er bare lækkert. Desuden får du et af de bedste tastaturer, som markedet for bærbare computere kan tilbyde. Lenovo leverer ofte – og det gælder også i denne test – et tastatur, der er klasser over mange konkurrenter. Nu er konkurrenterne kommet bedre med på dette punkt, men det ændrer ikke ved, at Lenovo sætter standarden. De let buede taster er lette at ramme og lækre at bruge; også når der skrives en hel dag.

Ydelsesmæssigt ligger denne Lenovo ret lunt i svinget – faktisk blandt de bedste. Men målt alene på gaming er den dog noget længere fra testens hurtige Abook, end vores målinger afslører. Thinkpad-bærbare har aldrig været billige, men i denne test er Lenovo billigst, og når du dertil lægger alle dens herligheder,. er der ingen tvivl om, at du får langt mest pr. investeret krone her end hos nogen af de andre i testen.


Lenovo T480S
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Testholdet mener:
Denne computer er testens billigste. Set i det lys er Lenovo T480S et ganske imponerende ingeniørværk. Det er en forholdsvis hurtig maskine, skærmen er refleksfri, og tastaturet er i den sædvanlige, høje Lenovo-klasse.

Teknisk set:
Producent: Lenovo
Navn: T480S (20L7, 20L8)
Processor: Intel Core i5 8250U
Ram: 8 GB
Harddisk: 256 GB SSD
Skærm: 14”
Opløsning: 1920 x 1080 px
Grafikkort: Intel onboard
Trykfølsom skærm: Nej
Styresystem: Windows 10 Pro
Dimensioner: 331 x 226,8 x 18,4 mm
Vægt med batteri: 1,32 kg
Pris: 11.292 kr.
PC Mark Pro: 5829

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Laptop
lenovo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S