Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Legion 7i: Diskret gamingbærbar gemmer på vildskab

Designet er ekstremt lækkert, ydelsen fænomenal og tastaturet en ren oplevelse i farve og funktion. Der er ikke meget ud over prisen, der ikke imponerer ved Lenovos nye Legion 7i.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lenovos nye bærbare Legion 7i skiller sig ud. Måske ikke så meget på overfladen. Det underspillede, industrielle design gør, at den ligner det kvalitetsprodukt, som den er og må være til prisen på over 13.000 kroner.

Men det er først og fremmest en gamingcomputer. Det lysende Legion-logo og køleribberne, der er udformet som luftsluser i siderne, afslører, at der er flere ”hestekræfter” gemt under den diskrete overflade, end du måske umiddelbart ville tro.

Stort set alle tilslutninger er placeret bagpå kabinettet, hvor tastaturdelen stikker lidt ud i forhold til hængslet til skærmen. Det er en lidt usædvanlig designidé, men den fungerer faktisk godt.

Lysshow i tastaturet

Når du klapper den 15,6”-tommer store skærm op, er du er ikke længere i tvivl om, at Legion 7i er til gaming. Tastaturet i fuld størrelse laver et lysshow, så man tror, det er løgn. Lyset kan indstilles til forskellige farver i forskellige områder – eller slukkes helt. Tasterne er de sædvanlige, som du finder i nyere Lenovo tastaturer. De er nærmest perfekt udformet og geniale at skrive på.

Maskinen er godt bestykket – selvfølgelig – og her er det især den nyeste tiende generation Intel Core i7-processor i kombination med GeForce RTX-grafikkortet, der sikrer, at du ikke mangler kræfter. Der findes mere heftige maskiner, men vi savner ikke muskler i de krævende spil, vi har afprøvet maskinen med. Værd at nævne er også, at den store køling bagest på maskinen giver pote. Selv under heftige spil var blæserstøjen på ingen måde irriterende – hørbar, men absolut godkendt.

Lydmæssigt giver Legion overraskende meget fra sig, hvis man tror, at det kun er igennem en lille række perforeringer over tastaturet, at luftsvingningerne kan undslippe. Der er flere lydudgange skjult i computeren, herunder i bunden af kabinettet. Legion i7 undsrstøtter øvrigt Dolby Atmos.

Rygsæk der passer


Du kan få en skræddersyet rygsæk til Legion-computeren, og den er forstærket med to lag materiale i pc-lommen. Der er desuden ventileret rygforing, så tasken ikke er for varm at bære eller måske cykle med. Prisen for en ”certificeret” Legion gamingrygsæk er 799 kroner.

God lyd og skarp skærm

Tilslutter du eksterne højttalere eller hovedtelefoner, vil du opleve et meget dynamisk og ret præcist lydbillede. Det er ikke på niveau med gengivelsen fra et godt lydkort til en stationær pc. Målt mod andre bærbare er Legion i7 dog rigtig godt med.

Værd at nævne er også skærmen, der har høj kontrast og ikke mindst står meget skarpt og ret stabilt, når der spilles. Opløsningen er ”kun” full HD, men det er, hvad gamingfolket normalt ønsker. Til spil er det da også perfekt, men til almindelig brug er en skærm med højere opløsning ikke nogen dårlig idé.

Harddisken på 512 GB kører kvikt, når den ind imellem skal agere som hukommelse. Det er dog sjældent, da du har hele 16 GB ægte ram til rådighed. Alt i alt er hele pakken godkendt, selvom vi er i den pristunge ende. 


Køleribberne bagest lyser op sammen med tastaturet. De fleste tilslutninger sidder bagpå maskinen.