Home » AOD Pro » Lenovo-interview: “Bæredygtigheden betyder lige så meget som prisen”
Lenovo-interview: “Bæredygtigheden betyder lige så meget som prisen”

Lenovo-interview: “Bæredygtigheden betyder lige så meget som prisen”

Share

For et par år siden var de vigtigste parametre pris og specs. Nu er bæredygtighed blevet det tredje parameter. Hvis ikke du er med på alle tre parametre har du en udfordring, fortæller Stefan Brechling Larsen, som er global ansvarlig for Lenovos klimaservices

“Vi har gjort det i lang tid – Lenovo, men også it-branchen generelt. Refurbished startede for mere end ti år siden, men der er især sat skub i udviklingen det seneste halvandet års tid,” fortæller Stefan Brechling Larsen, global ansvarlig for Lenovos klimaservices, som AOD PRO fik en snak med i sidste uge.

Stefan Brechling Larsen, global ansvarlig for Lenovos klimaservices

Stefan Brechling Larsen, global ansvarlig for Lenovos klimaservices,

“Lenovo er verdens største pc-producent. Når vi gør en ændring på bæredygtighed betyder det noget. Det er blevet meget håndgribeligt. Der er mål der skal nås. Hvis vi, eller en hvilken som helst anden virksomhed, eksempelvis lover en reduktion på 20 procent inden 2030, så er det ret nemt at forholde sig til. Der er noget at holde os, og resten af branchen, op på. Der er noget der skal bevises. Der er ingen vej udenom.”

Se også:  Grøn it driver verdens hurtigste kapsejlads
En lille bid ad gangen

Produkterne er én side af sagen. Her finder Lenovo løbende nye måder at reducere miljøbelastningen.

“De nye Thinkpad Z13 og Z16 består af 75 procent genbrugt aluminium og har en finish der ligner læder, men i virkeligheden er vegansk læder. Indpakningen er 100 procent genbrug. Der er anvendt bambus i stedet for almindeligt træ, hvilket udleder mindre Co2. Samtidig producerer vi ved lavere temperaturer, hvilket også er med til at reducere udledningen.

På en strømadapter til Z13/Z16 bruger vi 90 procent genbrugt pcc. Den plastiktape vi tidligere havde om vores kasse er vi stort set gået væk fra. Vi bruger selvlukkende kasser. På den måde sparer hele tiden ting væk, som før var skyld i miljøbelastning,” fortæller Stefan.

Se også:  Chromebooks får en uppercut – salget er halveret
Et længere liv

Jo længere tid et produkt er i drift, jo mindre miljøbelastning er der på affald og produktion. Lenovo gør derfor flere tiltag for at strække levetiden så langt som muligt.

“Vi sætter os ned sammen med kunderne og laver en life time assesment på produkterne. Ser på hvordan vi kan hjælpe kunderne, ikke kun på indkøb af produkterne, men også med at give produkterne et second life.

TAGS
Grøn it
klima
lenovo

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S