Home » Andet » Dengang da… LEGO-klodsen blev intelligent
Dengang da… LEGO-klodsen blev  intelligent

Dengang da… LEGO-klodsen blev intelligent

Share

For tre årtier siden blev der for første gang sat strøm til danskernes yndlings-klods. Og Alt om DATA var med fra starten

På forsiden af Alt om DATA fra januar 1986 kunne den daværende redaktion afsløre, at LEGO nu kommer med robotter. I året op til havde der været flere rygter om, at LEGO var på vej ind i robotverdenen med udviklingen af nye intelligente klodser, og på Alt om DATA havde redaktionen ihærdigt jagtet mere information og flere gange haft den daværende pressechef fra legetøjsforetagendet i røret. Det gav til sidst pote, og i artiklen fra 1986 kunne vi afsløre baggrundshistorien.

Intelligente klodser

I bladet kunne vi berette, at projektet havde det futuristiske navn ”The LEGO System Cybernet Project”, og projektet havde dengang allerede været i gang et par år, men var blevet klassificeret som tophemmelig.

Se også:  Retroglæde: Gamle computere går igen

Udviklingen af projektet, kunne Alt om DATA afsløre, foregik dog ikke kun i Danmark, men sideløbende i England og USA. I USA skulle softwaren til de intelligente klodser styres fra Apple-datamater, mens England kørte med BBC og Commodore. I USA skulle det nye
robotsystem til LEGO annonceres i 1987, mens det allerede senere i 1986 ville blive lanceres i England.

Det var tilbage i 1986, at LEGO trådte ind i den digitale tidsalder, og det vakte stor begejstring hos Alt om DATA.

I artiklen kunne det også afsløres, at opfinderen af COMAL, Børge Christensen, var medudvikler af det nye LEGO-sprog, som klodserne skulle programmeres med. Det nye sprog hed LEGO-Talk og var baseret på COMAL dog med en lang række nye kommandoer, så det blev muligt at styre de små højteknologiske nye klodser. Børge Christensen og LEGO havde da også allerede året forinden i 1985 færdiggjort et forskningsforsøg støttet af EF på en skole i Billund.

Se også:  Dengang da... Internettet stadig var nyt

Artiklen kunne også konkludere, at det næppe var tilfældigt, at LEGO i årene inden afsløringen i 1986 havde lanceret den nye og mere avancerede Technics-serie af klodser, med specialdele som trykluftscylindre, tandhjul, gearkasser m.m., der gjorde det muligt at lave mere avancerede og realistiske modeller af helikoptere, gaffeltrucks, traktorer osv.

TAGS
innovation
Lego
retro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S