Den legendariske Technics 1210’er er tilbage

Den legendariske Technics 1210’er er tilbage

Share

Technics 1210’eren er ikke bare en god pladespiller, siden 80’erne har den også været standard hos en enhver DJ med respekt for dig selv. Den legandariske pladespiller kommer nu tilbage i butikkerne med forbedret motorik

Når du ser en DJ vende plader er chancerne for at det sker på et sæt 1210’ere ret stor. Pladespillerne har nemlig været standard blandt DJ’s stort set siden de blev introduceret i 1979.

Det har de blandt andet på grund af den særlige direct drive motor, der ikke bare leverer en stor stabilitet, når dansegulvet gynger, men også starter og stopper musikken med en hastighed de færreste andre pladespillere er i stand til (du kender uden tvivl lyden af en 1210’er, der stopper med et hurtig “wrooom”).

Se også:  Sådan vælger du den rigtige pladespiller

For nylig relancerede Panasonic storebroderen SL-1200, og nu er turen så kommet til SL-1210’eren, der vender tilbage på markedet senere på året.

Ligesom den nye SL-1200GR er det dog ikke uden ændringer den vender tilbage. Den får gavn af en del af de samme forbedringer, som også flagskibsmodellen har. Det gælder blandt andet den “twin-rotor, surface-facing, coreless direct-drive motor” med rotor magnetser på begge sider, der eliminerer de uregelmæssigheder i motorens rotation man kalder “cogging”. Det var et af de største problemer i de oprindelige modeller.

Se også:  Spil vinyler med mobilen

Pladetallerknen er ligeledes forbedret, så den er fastere, tungere og bedre til at modstå vibrationer. Også benene er forbedret, så vibrationer ikke så let forstyrrer plade-afspilningen.

Del denne