Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Leg krig med Napoleon

Napoleon: Total War er et af de strategispil, hvor du skal tænke hurtigt og langsomt, langsigtet og kortsigtet. Det er nærmest klassisk Total War strategi gameplay, hvor du skal planlægge nationens infrastruktur såvel som militærets udstyr og sammensætning. Omfattende? Ja, men er du til omfattende, detaljerede og krævende strategispil, er Napoleon: Total War et godt bud.

Af Kasper Nesager, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du ikke bekendt med Total War serien, skal det siges, at der kan gå længe, før du for alvor kommer under huden på spillet.

Der går længe, før du kommer til at lege med de avancerede militærenheder, og du skal kunne bevare overblikket, da du er hersker over din egen nation.

Kapitlet om den franske kejser, Napoleon, er ikke anderledes – og dog. For det er første gang, at Total War har fokuseret på én historisk erobrer – og tildelt ham et helt spil.

Du følger Napoleons tidligere militærkarriere, hvor han indtager Østrig og Italien og ender med de store slag i Ægypten, Rusland og, naturligvis, Waterloo.

Du starter i det små: Bygger enkelte strategiske bygninger i byerne, råder over en relativ primitiv hær og skal indtage relative lette mål. Som du bliver mægtigere, bliver kravene til din evne som general også større.

Du skal råde over mere avancerede enheder, bygge flere strategiske bygninger og fjenden bliver også mindre medgørlig.

Hvis du ikke skal købe Napoleon: Total War for den flotte grafik, skal du købe det, fordi du er til historisk strategispil, hvor kampene foregår i realtime, og planlægningen af nationen er turbaseret.

Du skal købe dette spil, fordi du har tålmodigheden til at micro manage din nation og din hær. Og du skal købe det, fordi det er dybdegående og veludviklet. Vive la France!