Home » Smart hjem » Ledvance Smart+ [TEST]: Stort sortiment og små priser
Ledvance Smart+ [TEST]: Stort sortiment og små priser

Ledvance Smart+ [TEST]: Stort sortiment og små priser

Share

Sortimentet er stort, priserne fornuftige og betjeningen nem. Kvaliteten er dog på det jævne

Ledvance er en helt ny spiller på markedet for smart lys. Producenten, som har danske aner, byder allerede fra start på et imponerende udvalg af produkter, der omfatter en serie til ZigBee, en serie til Bluetooth og en serie til Wi-Fi. Vi kigger i denne test på sidstnævnte. 

Her er, foruden klassiske pærer med og uden farver, også loftslys, lysstrips, spots, LED-projektorer og meget andet. Og der er mange flere på trapperne.

Smart+-systemet er ret brugervenligt. Du skal ikke bruge en bridge. Du henter blot Smart+-appen, opretter en konto, og så kan du begynde at tilføje produkter.

Det sker nærmest af sig selv. Tænd din lyskilde, så ser appen den, og du kan koble den på dit system. Det er faktisk præcis samme system, som Deltaco og Lidl anvender, med få omrokeringer i layout hist og her. De tre producenter bruger uden tvivl samme platform til at styre pærerne. Det er der for så vidt ikke noget i vejen med, for det er et udmærket og ganske brugervenligt system.

Se også:  Deltaco Smart Home [TEST]: Meget for pengene

Der er, hvad man forventer af funktioner. Du kan styre lysstyrke, og – hvis pæren tillader det – også farvetemperatur og farve.

Kvaliteten er ikke i top

Dertil kommer mulighederne for at oprette scener, så du med et enkelt tryk kan skifte til en forudindstilling, du har kreeret. Du kan også oprette rutiner baseret på din daglige rytme eller atomatiseringer baseret på vejr, lokation (eksempelvis tænd/sluk, når du går/kommer) og andet.

Der er også mulighed for stemmestyring og smarthome-integration via Google Home og Amazon Alexa, men der er ikke adgang til Apple HomeKit eller IFTTT.

Priserne er yderst rimelige. En standardpære koster cirka 80 kroner, og en farvet pære er ikke meget dyrere. Vi er milevidt fra Hue-priserne. Men vi er også langt fra Hue-kvaliteten. 

Lyset har ikke samme mættethed. Det synes mere tyndt og ujævnt fordelt i pæren. Der er heller ikke samme spændvidde i farver og lysstyrke. Pærerne er ikke i stand til at ramme de samme toner som Hue eller for den sags skyld flere af de andre konkurrenter. Det kan heller ikke dæmpes i samme grad som Hue. 

Som standardpærer fungerer Ledvance-produkterne dog ganske fint, og der er ting i sortimentet, som du ikke finder hos de andre deltagere. Så de er værd at holde øje med, hvis du vil udvide med specifikke løsninger. 


TAGS
belysning
smart lys

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S