Home » Printer » Laserprinter til hjemmekontoret
Laserprinter til hjemmekontoret

Laserprinter til hjemmekontoret

Share

Den er lille, den er sort, og den er hurtig. Den har et par spændende funktioner, men den formår aldrig helt at få testeren op af stolen

I Danmark er koreanske Samsung nok bedst kendt for deres fladskærmsfjernsyn. Men de har mange andre produkter i deres portefølje, og et af dem er printere. De har lige sendt en printer på gaden, en lille laserprinter som er rettet mod hjemmet og, med lidt god vilje, hjemmekontoret.

Vores forbehold her kommer af, at printeren ikke kan sluttes til netværket. Den har ikke indbygget netværk, hverken trådløst eller trådet. Det kan godt forekomme som en lidt underlig ting, når du i dag kan købe en trådløs printer til under 500 kroner.

Hvorfor Samsung så har valgt, at ML-1915 ikke skal kunne kobles til netværket kan undre. Men sådan står sagerne altså. Den skal kobles direkte til en computer via usb-forbindelsen, hvilket så samtidig betyder, at du enten investerer i et virkelig langt usb-kabel eller placerer din printer lige ved siden af din computer.

Installationen overraskede lidt

Ifølge installationsvejledningen til printeren skulle printeren sluttes til computeren først, vi skulle sige nej til automatisk at installere driveren til printeren og derefter køre den medfølgende cd. Men på vores Windows 7 testcomputer blev vi aldrig spurgt om noget som helst. Vi fik bare at vide, at nu var driveren til printeren installeret. Men da der var noget software på den medfølgende cd, valgte vi dog at installere den alligevel, men vi tillod os dog at afprøve printeren inden, og den virkede fint.

Se også:  Samsung Galaxy Book Flex [TEST]: En lille revolution for den bærbare

Udskriftshastigheden var høj, men da ML-1915 i høj grad er en personlig printer, valgte vi ikke at måle på udskriftshastigheden, specielt ikke da den ikke kæmper mod andre printere i denne test.

ML-1915 er en monokrom laserprinter, og det giver den en høj forventet udskriftshastighed, hvilket den til fulde levede op til. Vi følte aldrig, at vi ventede på udskrifterne, og det skal printeren roses for.

Udskriftskvaliteterne var det næste, vi kiggede nærmere på, og der var ingen tvivl om, at den leverer nogle flotte udskrifter. Tekst står klart og meget læsbart, og når den skriver billeder ud, så er det i meget høj kvalitet, gråtonerne er gode, og når man tager i betragtning, at det er en sort/hvid printer, så er det faktisk ret flotte billeder, den leverer.

Men der var ikke rigtigt noget, der for alvor skillede printeren ud fra mængden af printere. Vi kiggede derfor efter, hvad der måske ellers kunne være, som var specielt interessant ved denne printer.

Samsung selv fremhæver to ting. Dels at der er en knap på selve printeren, der tager og udskriver et skærmbillede af det, der er på printeren, når der trykkes på den. Dels at der er et lille program med, som gør, at du kan udskrive dét af en internetside, du har lyst til.

Se også:  Sådan ser Samsungs nye topmobil ud - billeder af Galaxy Note 20+ lækket

Umiddelbart var det nu ikke noget, der fik os til at falde på halen af begejstring, men vi ventede dog med at fælde dommen, til vi havde afprøvet det i praksis.

Udskrift med et tryk

Printeren er en lokalprinter, og det viser den »print screen«-knap, den er udstyret med, tydeligt. For printeren skal være placeret ret tæt på din computer, hvis det skal give nogen mening med sådan en knap, som i øvrigt virker problemfrit. Tryk på knappen, og set par sekunder senere kommer der en fin udskrift.

Faktisk virker den så godt, at selv i programmer, der notorisk er problemer med at lave skærmbilleder fra, kom der fine udskrifter. Så funktionen fungerer fint – men vi må indrømme, at vi ikke rigtigt kan se, hvorfor den skal være der. Der findes mange programmer, der kan tage skærmbilleder, og ikke mindst så er der jo indbygget et klippeværktøj i såvel Vista som Windows 7.

Den anden funktion med at kunne vælge billeder og tekst fra en internetside og måske kun skrive billeder ud eller lignende er da spændende men langt fra ny. Vi har set den før i printere fra såvel Lexmark som Canon og HP. Men funktionen er her, og den virker upåklageligt.

Men alt i alt så undrer det os, at en printer, selv til hjemmet, bliver leveret uden netværksforbindelse, hverken trådet eller trådløs.


ML-1915
  • Udskrifthastighed
  • Udskriftkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
3

Alt om DATA siger

I bund og grund en fortrinlig printer. Den skiller sig dig ikke rigtigt ud, og så har den slet ingen former for netværk indbygget.

Sending
User Review
4 (1 vote)
TAGS
laserprinter
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S