Home » Gaming & Konsoller » Lara Croft lever i bedste velgående
Lara Croft lever i bedste velgående

Lara Croft lever i bedste velgående

Share

Spilbranchen og pc-industrien hinanden i hånden, og vi andre må blot følge
med, hvis vi ikke vil hægtes af og være henvist til at spille
Wolfenstein 3D eller Kaptajn Kaper, for den sags skyld …

Det er betryggende, at der er visse ting, som står fast. Tag for eksempel pc-spillet Tomb Raider. Det blev lanceret i 1996, og den appetitvækkende hovedperson, Lara Croft, blev gevaldig populær.

Man tror, at det er løgn, men nu, 17 år senere, er den seneste udgave af spillet blevet udgivet. Og den nye version af den bly pige, der udvikler sig til frygtløs kriger, er blevet modtaget med stor tilfredshed blandt spillere og anmeldere. Historien er stadig den samme: Labre Lara drøner rundt med nogle ualmindelig usympatiske folk i hælene, og regelmæssigt finder hun et eller andet våben, som egner sig fortræffeligt til at aflive forfølgerne. Den mekanik har vi kendt siden Wolfenstein 3D, der blev lanceret i 1992.

Åh, Wolfenstein: Det er værd at erindre, at dette spil – alle first person shooter’s moder – i sin tid blev forbudt i Tyskland. Hvorfor? Fordi der hang hagekors og billeder af føreren på væggene i det labyrintiske kælderunivers, hvor spillet fandt sted. Ikke fordi spillerens alter ego kun havde en ting i hovedet: At ombringe så mange folk i tyske uniformer som muligt. Ikke fordi blodet flød, og spillets eneste drivkraft var drab og udryddelse. Men fordi hagekorsene var en ukomfortabel påmindelse om en akavet fortid, man i Tyskland gerne så glemt 47 år tidligere.

Jo galere – jo bedre

I dag blomstrer pc-spil mere frodigt end nogensinde tidligere. Og selvom der er nogle få af dem, der anlægger en konstruktiv holdning til den kvasivirkelighed, de beskriver (for eksempel SimCity, der blev lanceret i 1989, men som stadig kommer i nye udgaver), er langt hovedparten af spillene baseret på død og ødelæggelse. Ihukommende Asterix: Her slås der ihjel ifølge reglementet. Når vi her i magasinet beskæftiger os med spil, diskuterer vi gerne, om dette eller hint spil er uhyggeligt nok.

Uhygge eller ej: Spillene stiller store krav til maskineriet. Nye spil kræver bomstærke computere, og bomstærke computere kræver avancerede spil med forrygende grafik. Således holder spilbranchen og pc-industrien hinanden i ånde, og vi andre må blot følge med, hvis vi ikke vil hægtes af og være henvist til at spille Wolfenstein 3D eller Kaptajn Kaper, for den sags skyld. Prægtigt spil, i øvrigt.


TAGS
Lara Croft
Spillecomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S