Laptop-tasker med en unik historie

Laptop-tasker med en unik historie

Share

Bangura Bags sælger tasker til laptops og andre gadgets, skabt af skræddere i Sierra Leones jungle på pedaldrevne symaskiner. Og det er ikke bare for velgørenhedens skyld. Det er ligeså meget for at give dig et lækkert produkt, og det afrikanske lokalsamfund en holdbar forretningsmodel.

Bærbare og tablets ser ofte ens og upersonlige ud. Så hvorfor ikke give dem et unikt touch med en specialsyet taske, når du skal have elektronikken med ud?

Hos Bangura Bags er der garanti for et personligt produkt. Taskerne er skabt af skræddere på pedaldrevne Singer-symaskiner uden brug af elektricitet. Materialerne er gamle cykelslanger, købt på det lokale marked i Masanga, tilsat beskyttelsesskum, og indeni er taskerne dekoreret med et farverigt stykke stof, der giver hver af dem sit helt eget præg. I foret af de fleste tasker finder du desuden et håndskrevet mærkat med navnet på den skrædder, der har syet tasken.

Taskerne er opkaldt efter Alfred Bangura, som driver skrædderiet. Han ejede en skrædderbutik samme sted som skrædderiet ligger, inden borgerkrigen brød ud i 1991, og det er hans livsværk, der føres videre med hjalp fra de danske bagmænd i firmaet Bangura Bags.

Målet er ikke ren velgørenhed, men at levere et lækkert produkt og derigennem hjælpe det lokale samfund til at skabe en holdbar økonomi, der får folk i arbejde og skaffer midler til at behandle syge. 

Del denne