Home » Apps » Lær et nyt sprog
Lær et nyt sprog

Lær et nyt sprog

Share

Med online-sprogværktøjer som Babbel, DuoLingo og Busuu kan du lære nye sprog i dit eget tempo og foran skærmen

Lær et nyt sprog på den nemmeste måde: foran computerskærmen. Det bedste tilbud på nettet er endda gratis: DuoLingo. Her har du mulighed for at terpe ni forskellige sprog, derunder både engelsk, italiensk, tysk, fransk og spansk – ja, sågar dansk.

Du kan starte forløb af varierende sværhedsgrad med fokus på områder som basal samtale, mad, arbejde, uddannelse, grammatik, at finde vej og meget mere. Opgaverne skifter karakter undervejs. Du skal for eksempel gæt-te billeder ud fra ord, du skal stave til ord, høre nye ord og derefter skrive det, du hører.

Du skal indimellem indtale ord, og ofte kan du også høre den korrekte udtale på den igangværende opgave. For at blive holdt til ilden, kan du sætte dig daglige mål og få DuoLingo til at pace dig, så du rent faktisk lærer nyt hver dag og ikke går i stå. Hele molevitten er præsenteret i et indbydende layout, som giver lyst til at klikke sig videre til næste opgave.

[pt id=’2033629′ size=’large’ link=’file’]

 

Konkurrenten Babbel er også et stærkt værktøj, men det koster 60 euro om året, hvis du vil have fuld adgang til et af de i alt 14 sprogkurser, der ud over de samme som DuoLingo også inkluderer mere eksotiske sprog som indonesisk og russisk. Babbel har tydeligvis lagt mere vægt på, at man skal kunne begå sig i almindelige samtaler, så du eksempelvis skal vælge de rette ord for at fuldføre sætninger i et længere forløb – ved siden af at du lærer de nødvendige nye ord separat. Det hele rammes fint ind af et pointsystem, som giver en melding på, hvor godt du egentlig er kørende på det nye sprog, og om der er grund til at tage et givet forløb en ekstra gang.

Se også:  Her er 8 uundværlige apps til sommerferie-turen - alle er gratis

Samtaler og video

En tredje god måde at tilegne sig et sprog på er ved at snakke direkte med eksempelvis franskmænd eller tyskere – bare via nettet. Det giver både Busuu og Livemocha mulighed for sideløbende med basale ord- og sætningskurser, der dog ikke helt når samme niveau som Babbel og DuoLingo. Men de direkte samtaler med folk, der taler det sprog, du gerne vil lære, er en meget mere levende – og intens – måde at lære nyt på og er et glimrende supplement til de almindelige mere fastlåste kurser.

Tjenesten Lang-8 har også et simpelt og velfungerende koncept, der giver mulighed for at producere bedre tekster på et nyt sprog, Man sender ganske enkelt en tekst ind på for eksempel italiensk, hvorefter en kyndig italiensktalende person retter den igennem, og vice versa kan man så passende selv hjælpe andre med at lære dansk.

Se også:  Huawei skyder genvej til flere danske apps på Googlefri mobiler

Lang-8 er gratis, men som betalende bruger hos Lang-8 sikrer du dig, at dine tekster ryger op i hierarkiet og derfor bliver tjekket igennem hurtigere, ligesom du kan poste tekster på alle de sprog, du vil, i stedet for kun to sprog, som stilles til rådighed gratis.

Fluent-U går i en helt anden retning. Her ser man videoer på et givet sprog og lærer sproget løbende ved at se underteksterne på både det pågældende sprog og et andet sprog, som man selv taler flydende, eksempelvis engelsk. Filmene kan pauses, så man kan dvæle lidt ved de enkelte ord og sætninger undervejs.

Der er også mulighed for at spille og lege sproget mere ind. Edustation har en række fine spil, som styrker ordforrådet, og der er sjove apps med ordleg at hente til mobil og tablet hos både Lingo Games og Lingorami.


TAGS
apps
Guide
sprog
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S