Home » Kamera » Lækkert forvandlingsnummer
Lækkert forvandlingsnummer

Lækkert forvandlingsnummer

Share

Et spejlreflekskamera, der ikke er et spejlreflekskamera – nysgerrig? Så læs videre her om det retrolækre Olympus Pen OM-D E-M5, som samler det bedste fra to fototeknologier

Olympus Pen-kameraerne er inspireret af et mere end 50 år gammelt analogt kamera, men dette nye kamera i serien, Olympus Pen OM-D E-M5, nøjes ikke med designinspiration. Det er et systemkamera helt uden indbyggede spejle. Alligevel er det så stærkt inspireret af de fine spejlreflekskameraer, at det næsten kan kaldes for et forvandlingsnummer.

Olympus OM-D E-M5 er groft sagt en stor Pen-model, som er bygget op som et ægte spejlreflekskamera, og bagpå er der både en stor LCD-skærm og alt det andet, som du forventer af et moderne digitalt spejlreflekskamera.
Du kan ikke se ud gennem objektivet som med et spejlreflekskamera.

Alligevel har Pen-kameraet en gammeldags søger lige over LCD-skærmen. Det er dog en moderne LCD-type, og selvom den fungerer forholdsvis godt, er den ikke lige så skarp og god, som hvis du så direkte ud gennem et spejl. Måske vil du synes, det er lidt skuffende, for så kan man vel bare vælge et af de mindre og billigere Pen-kameraer?

Både og … for OM-D har den størrelse og det greb, som du finder i et ægte spejlreflekskamera. Og selvom søgeren ikke har analog kvalitet, kan den bruges, når det ikke er hensigtsmæssigt, med en stor skærm.

[pt id=’2024731′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Under retrodesignet gemmer sig et systemkamera i høj kvalitet med søger som i spejlrefleks-kameraer. Inde i søgeren sidder en LCD-skærm.”‘]

Under retrodesignet gemmer sig et systemkamera i høj kvalitet med søger som i spejlrefleks-kameraer. Inde i søgeren sidder en LCD-skærm.

Et godt kompromis

Kameraet fungerer godt. Det er et fint kompromis, hvis du drømmer om at fotografere med et større kamera end et kompaktkamera, men ikke nødvendigvis vil op i spejlrefleksklassen.

Objektivet kører godt, og vi noterer, at autofokus fungerer hurtigt. Knapperne på toppen og bagpå reagerer kvikt, og det er som med andre Pen-kameraer nemt at få gode billeder i hus. Detaljeringen er også høj, og de 16-megapixels opløsning ses tydeligt i detaljerne, som står meget skarpt.

Indmaden bygger i nogen grad på de mindre Pen-modeller, og det sikrer billeder med høj farvemætning og god dybde.

Prisen for OM-D med et 12-50 mm-objektiv, som vi har testet det med, er næsten 10.000 kroner, og det er ret kostbart i lyset af, hvad man kan få af ægte spejlreflekskvalitet i prisklassen. Men vi hilser OM-D-serien velkommen – det er et godt bud på et alternativ og uanset den høje pris et rigtigt godt kamera.

[pt id=’2024732′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Den store LCD-skærm kan vippes ud så du lettere kan tage billeder fra skæve vinkler. God detalje!”‘]

Den store LCD-skærm kan vippes ud, så du lettere kan tage billeder fra skæve vinkler. God detalje!

Olympus’ fine Pen-kameraer fås også i kompakt format til lavere pris, men med mange af de samme funktioner og fordele som OM-D E-M5.

[pt id=’2024733′ size=’large’ link=’file’]

 


Olympus OM-D e-M5
  • Brugervenlighed
  • Funktionalitet
  • Pris
3
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Olympus
systemkamera
TechLife

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S