Home » Hovedtelefoner og højttalere » Soundbars [STORTEST]: Lækker tv-lyd i smalt format
Soundbars [STORTEST]: Lækker tv-lyd i smalt format

Soundbars [STORTEST]: Lækker tv-lyd i smalt format

Share

Du kan hurtigt forbedre den spinkle tv-lyd med en lydbar. Men hvilken skal du købe? Vi har testet fire af de bedste lydbarer på markedet lige nu

Udvalget af tv-fladskærme vokser, og det konstant tyndere tv-design ser knaldgodt ud i stuen. Skærmene imponerer med dybe farver, skarpe billeder, og tv’erne byder på et væld af funktioner, masser af indgange, streaming og flere mere eller mindre brugbare apps.

Men, men, men … lyden fra tv’erne er i bedste fald spinkel, i værste fald katastrofalt ringe i forhold til det flotte billede. Det skyldes ikke ond vilje fra tv-producenternes side, men det faktum, at de smalle, moderne tv-kabinetter ikke giver højttalerne den plads, som de har brug for, hvis de skal spille højt og magtfuldt.

Heldigvis kan du tilslutte eksterne højttalere til alle moderne tv-apparater. Du kan selvfølgelig koble tv’et på hjemmets stereoanlæg – hvis der er sådan et – men nemmere og ofte tilstrækkeligt er det at tilslutte en lydbar. Det er en højttaler, som er beregnet til at gengive tv-lyd. Den er nem at tilslutte, og vælger du en lydbar af samme fabrikat som tv’et, ligner den måske også tv’et designmæssigt.

Det sidste er dog ikke afgørende, for lydbarer er diskrete af udseende, og det vigtigste er jo i sidste ende, at du virkelig får hævet lydkvaliteten.

Se også:  Soundbars [STORTEST]: Få stor lyd til dit tv uden at betale kassen
Den praktiske løsning

Tidligere kunne man vælge mellem et stort antal surroundsystemer, der indbefattede fire-syv højttalere placeret omkring kiggepositionen i stuen. Det var ikke nogen særlig praktisk løsning, så de gik af mode og tabte markedet til lydbarerne. Lydbarer af god kvalitet er da også ret gode til at skabe en illusion af, at du er omgivet af højttalere – sådan som der er i biografen. Det gør de med vinklede højttalere, så væggene i stuen kan bruges til at reflektere noget af lyden.

I dag leverer selv smalle, diskrete lydbarer imponerende, rummelig lyd. Og mangler du bas, kan der tilsluttes en subwoofer.

I denne test ser vi på lydbarer i mellemklassen med stereo eller virtuel surroundlyd. Det er modeller i den dyrere ende, men uden Dolby Atmos. Enkelte af de testede lydbarer indeholder ekstra finesser, som gør dem velegnede til musik eller endda til det smarte hjem – og ikke blot som ekstra boost til dine actionfilm.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
bose
Sonos
soundbar
yamaha

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S