Home » Hardware » Lækker teknik: Her er de nye AMD Ryzen cpu’er
Lækker teknik: Her er de nye AMD Ryzen cpu’er

Lækker teknik: Her er de nye AMD Ryzen cpu’er

Share

Den nye serie af Ryzen cpu’er er nu klar i butikkerne efter lidt begyndervanskeligheder. Her er en introduktion til det nye hold …

De er alle en forbedring af den anden generation af cpu’er, og de nye 3000-serie processorer har deres egne kølere, men holder stadig et prispunkt, der gør dem særdeles konkurrencedygtige i forhold til Intels udvalg. Takket være PCIe 4.0-understøttelse kan disse cpu’er danne basis for det hurtigste og mest gnidningsløse system på markedet.

AMD tager sig også stadig af folk med et stramt budget. Med processorer i alle priskategorier er der et godt udvalg til alle, der vil bygge en ny computer. Du bemærker måske, at vi ikke har high end Ryzen 9 3900X med i samlingen – men vi har allerede prøvet den – og den er fantastisk.

Se også:  Test din pc’s hastighed ligesom profferne
1 AMD Ryzen 3 3200G

Med en pris på omkring 800 kr. og en potentiel maksimum clock-hastighed på 4,0 GHz, er denne quad core-chip udstyret med AMD’s egen Radeon Vega 8 integrerede grafik, hvilket gør den til den perfekte processor til et prisvenligt pc-projekt uanset, om du skal bruge den til kontorarbejde eller til at minere kryptovaluta.

2 AMD Ryzen 5 3400G

Den første Ryzen 5-processor i 3000-serien er 3400G, der repræsenterer et betydeligt skridt op fra 3200G – hvis du spytter lidt ekstra penge i kassen. Integreret Radeon Vega 11-grafik, et 4,2 GHz boost clock og en Wraith Spire-køler gør, at Ryzen 5 kan håndtere større arbejdsbyrder uden behov for en diskret gpu.

3 AMD Ryzen 5 3600

Her er der ingen integreret grafik, men denne processor til omkring 1600 kroner leverer 12 tråde og 32 MB L3 cache. Det gør den til et solidt valg for alle, der vil bygge et nyt system. Den har den mindste Wraith-køler i dette udvalg (Wraith Stealth), så vælger du denne, bør du måske opgradere til en ny køle-løsning.

Se også:  Selvbyggere, glæd jer – Shuttle laver mini-barebone til AMD-cpu
4 AMD Ryzen 5 3600X

En direkte opgradering til Ryzen 5 3600, er X-varianten, der er i stand til at nå lidt højere clock-hastigheder end dens lillebror, men derudover er der ikke den store forskel. Den har dog en større køler, der er klar til at håndtere den ekstra varme, der bliver genereret af overclocking. Et godt valg til entusiaster på et budget.

TAGS
AMD
cpu
hardware
Ryzen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S